Oláh Lajos bejutott a sajtó elől elzárt Péterfy kórházba — Ezt látta bent (+videó)

Hatalmas a titkolózás.

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője és egyben jelöltje Erzsébetvárosban, kedden a Péterfy Sándor utcai kórházban járt. Már hetek óta egyeztetett, mire végre beengedték a kórházba; a koronavírusos részlegre azonban még így sem engedték be őt.

„Mindez pár nappal azután történt, hogy a Fővárosi Törvényszék kimondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma jogtalanul utasította ki a sajtót a kórházakból.

Ám Orbán Viktorék ahelyett, hogy tiszteletben tartották volna a bírósági döntést, rá pár nappal újabb

törvénymódosítással írták ezt felül.

Hiába hivatkoztam főigazgató asszony jelenlétében én is a bírósági döntésre, ő a kormányzati utasítás fényében a választókerület országgyűlési képviselőjeként sem engedett be a kórház covid-osztályára.”

– magyarázta a DK politikusa.

Oláh Lajos kijelentette: a Demokratikus Koalíció nevetségesnek gondolja, hogy egy országgyűlési képviselőnek levélben kell könyörögnie, hogy bemehessen egy kórházba, amely ráadásul a saját választókerületében van.

„Azt pedig egyenesen felháborítónak tartjuk, hogy a magyar kormány bírósági döntéseket semmibe véve nem engedi be lassan két éve a magyar kórházakba a független sajtó munkatársait, így továbbra sem kaphatunk objektív képet a covid-osztályokon uralkodó állapotokról.

Orbánék megmagyarázhatatlan titkolózása, a sajtó ellenségként kezelése

egyedülálló Európában.

Amíg minden környező országban azt láthattuk, hogy a kórházak partnerként kezelték a sajtó munkatársait, itthon kormányzati nyomásra ellehetetlenítik a lakosság tájékoztatását, csökkentik a járványügyi intézkedésekbe vetett bizalmat. Azt a bizalmat, amely a kormány katasztrofális járványkezelése, elhibázott döntései és a rekordmagas lakosságarányos halálozás után egyébként is alacsony.”

– emelte ki a képviselő.

Oláh Lajos arra is kitért, hogy a Péterfy utcai kórházban tapasztalt állapotok egyébként is elszomorítóak voltak.

„Annak a kórháznak a bejáratánál állunk, amely egy hónapja még azzal került be a hírekbe, hogy egy

külsős céggel biztosított személyzetet a műtétekhez,

mert képtelen volt saját dolgozóinak szerződését meghosszabbítani, veszélybe sodorva ezzel előre betervezett műtétek sorát.

A Péterfy utcai kórház állapota az Orbán-kormány 12 éves egészségügyi rombolásának nyomasztó örökségéül szolgál. Omladozó vakolatot, üzemen kívül lévő lifteket, rossz állapotban lévő kórházi szobákat, túlterhelt orvosokat és ápolókat láttam rövid benntartózkodásom idején.”

– emlékeztetett a politikus.

Videó:

.

Valódi Hírek