Mi történik Orbán évértékelő beszédével, ha nem tudja összebuszoztatni a rajongóit?

Elmarad.

Nem tart külön évértékelőt Orbán Viktor, helyette jövő hétfőn a parlamenti tavaszi ülésszakának nyitó ülésén mond beszédet. Ez egyben „évértékelőként” is szolgál majd – tudta meg a Népszava.

Múlt héten mi is megírtuk, hogy a járványhelyzet miatt a kormányfő mérlegeli azt, hogy érdemes-e megtartani az megválasztása óta külön eseménynek számító beszédet. A beszéd ugyanis Orbán stábja szerint egyrészt online „nem szólna akkorát”, illetve a korábbi évekkel ellentétben idén nem tudná a tőle megszokott “győzelmi hangvételű beszédet” elmondani.

A kormány több ezer halálos áldozattal járó járványkezelése és a gazdasági hatásokkal járó társadalmi feszültség ugyanis már kevésbé adható el sikerként még az egyébként fanatikus fideszeseknek is.

A Népszava most belső informátaraira hivatkozva azt írja,

így végül az a döntés született, hogy nem érdemes „devalválni” a miniszterelnöki évértékelőket, azzal, hogy nem közönség előtt beszél.

Orbán Viktor megválasztása óta hagyományosan a parlament tavaszi ülésszaka előtt tartja az évértékelő beszédét, amelyre az elmúlt években rendszeresen buszokkal hordták a szimpatizánsokat.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek