Elérte a válság Orbán Viktor évének fénypontját, az évértékelő beszédet

Online nem elég hatásos és nincs siker, amivel büszkélkedhet.

Várhatóan pénteken dől el, hogy a járványhelyzet ellenére idén is tart-e évértékelőt Orbán Viktor kormányfő – értesült a Népszava. A kormányfő ugyanis rendszerint a parlament tavaszi ülésszaka előtt – idén február 15-én – tartaná a megválasztása óta külön eseménynek számító beszédet.

A koronavírus-járvány miatt azonban idén csak online formában tudna szólni a táborához, ezért a lap információ szerint,

Orbán stábja mérlegeli, hogy ilyen körülmények között érdemes-e megtartani a beszédet.

A lap egyik informátora szerint a beszéd online formában „nem szólna akkorát”, nem kapna elég figyelmet, ez pedig csökkentené az esemény értékét is.

Emellett Orbánnak problémát okoz az is, hogy idén nem tudna a korábbi évekhez hasonló „győzelmi beszédet” mondani, a tavalyi évértékelőben ugyanis 17 alkalommal hangzott el a „siker” kifejezés. A kormány 12 ezer halálos áldozattal járó járványkezelése és a gazdasági hatásokkal járó társadalmi feszültség viszont már kevésbé adható el sikerként még az egyébként fanatikus fideszeseknek is.

Ugyanakkor tekintve, hogy a március 15-ei ünnepség is elmarad, így Orbánnak idén kevés alkalma adódhat arra, hogy a rövid Facebook-bejelentkezésein kívül más üzenetet is eljuttasson a nyilvánossághoz.

(Népszava nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/02/16/bujkalnak-a-bunozok-rengeteg-busszal-takarjak-el-orban-evertekelojenek-helyszinet

Valódi Hírek