Hitler parancsára cselekedtek, őket élteti most Orbán lapja

Írja lapunkhoz is eljuttatott közleményében a Magyar Liberális Párt.

A párt közleményét az alábbiakban teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük:

A magyar adófizetők pénzéből fenntartott Magyar Nemzet a náci Németország katonáit és a megvezetett magyar honvédeket élteti csütörtöki publicisztikájában, amelyet a Kitörés túra szervezője, Moys Zoltán jegyez. A szerző azokat a katonákat dicsőíti, akik Adolf Hitler értelmetlen parancsát teljesítve a végsőkig kitartottak a Budai Várnegyedben, hogy aztán kísérletet tegyenek egy reménytelen kitörésre.

A Kitörés túra szervezőinek állításával szemben a magyar katonák nem Európáért, Magyarországért, vagy a magyar emberek biztonságáért áldozták fel életüket, hanem a német birodalom tömeggyilkos vezetőjének büszkeségéért. A magyar katonák többsége nem önszántából és saját meggyőződéséből vett részt az öngyilkos akcióban, hanem a parancsmegtagadás esetleges következményeitől való félelemtől vezérelve.

A kitörés napja a magyar történelem szégyenfoltja, elfogadhatatlan, hogy a közpénzből kitömött kormánypárti újság az ennek emlékére rendezett túrát népszerűsíti. Az Orbán-kormány az elmúlt évtizedben egyre szorosabb kapcsolatokat épített ki a szélsőjobboldallal. A kitörés napi emléktúrát szervező alapítvány 2011 óta több mint 720 millió forintnyi közpénzt nyert el.

Az Orbán-kormány ezzel direkt módon egy olyan programot támogat közpénzből, ahol a résztvevők náci katonai ruhákban és horogkereszttel vonulgathatnak Budapesten és a főváros környéki erdőkben. Ezzel a történelmi szemlélettel a kormány nem csak a magyar honvédek, de a holokauszt minden áldozatának emlékét is megsérti.

(Magyar Liberális Párt)

Valódi Hírek