Torkig vannak Rogánnal a Fideszben, már időzített bombaként kezelik a tolvaj minisztert

Igyekeznek dugdosni a párton belül.

A HVG forrásai szerint időzített bombaként kezelik a Fideszben Rogán Antal propagandaminisztert, akinek a látványos gyarapodását a pártban sem nem nézik jó szemmel, még ha az papíron törvényes is.

A lap szerint a Fidesz felső vezetése erősen tart attól, hogy „előkerül róla valami”, ezért igyekeznek dugdosni a nyilvánosság elől a propagandaminisztert.

Emlékezetes, hogy Rogánnak nagyon sok van már a rovásán: polgármestersége idején bagóért árusították ki az V. kerületi ingatlanvagyont a fideszes haveroknak, de a miniszter neve merült fel az államnak milliárdos veszteséget, míg a Rogán-közeli offshore-cégeknek brutális hasznot hajtó letelepedési kötvények kapcsán is.

Rogán Barbara családjának botrányos földszerzése tovább rontott a miniszter megítélésén a lap forrásai szerint.

Utánajártak annak is, miként volt lehetséges, hogy egy állami tulajdonú bank fizette ki az ár 95 százalékát. A hetilappal a Budapest Bank azt közölte, akár ügyfelenként is változhatnak a földvásárlási hitelek feltéletei, mert az állami pénzintézet

minden hitelkérelmet egyedi bírálat keretében vizsgál meg,

amennyiben úgynevezett projekthitelként adja a pénzt.

A hetilap próbálta kideríteni, mennyire általános, hogy 5 százalékos önrésszel hitelt kapjon valaki a földvásárlásához, ahogy Rogán Barbara a szüleivel és két társukkal. Kiderült, hogy ez egyáltalán nem szokványos.

Raskó György agrárközgazdász azt mondta: a bankok általában föld értékének 20-30 százalékát kitevő önerőt követelnek, a kedvezőbb ajánlatok többnyire a kisebb gazdáknak szólnak, vagy valamilyen pluszfedezetet, illetve hitelgarancia biztosítást kérnek.

Horváth Gábor, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkára szerint folyamatosan drágul a föld, az nagyon jó üzlet, a pénzintézetek szívesen hiteleznek, de a Budapest Bank kölcsöne nem szokványos, a törlesztés pedig a földek bérlőitől beszedett díjakból nem lesz egyszerű.

(hvg.hu / 24.hu)

Valódi Hírek