Nagykanizsán enyhítenek: Már csak néhány helyen kell maszkot hordani hétfőtől

A polgármester szerint javul a járványhelyzet.

Jövő hétfőtől enyhülnek a maszkviselés szabályai Nagykanizsán, már nem kell minden közterületen védőmaszkot hordani – közölte szerdán a város polgármestere.

Balogh László (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott: a vírus terjedésével kapcsolatos szakmai állásfoglalások és vélemények alapján látható, hogy a koronavírus-járvány okozta megbetegedések száma mostanában csökken, illetve már javában tart a védőoltásra regisztráltak ütemezett oltása is.

„Egészségügyi szakemberekkel egyeztetve, az országosan és helyben is javuló eredmények okán február 15-től enyhülnek a maszkviselési szabályok Nagykanizsán. Jövő hétfőtől tehát már nem kell minden közterületen maszkot viselni” – írta Balogh.

A polgármester tájékoztatása szerint így február 15-től az alábbi helyeken lesz kötelező lesz maszkot viselni:

  • a kórházi és egészségügyi intézmények, rendelők közterületre nyíló bejáratától számított 10 méteren belül
  • buszmegállókban
  • buszvárókban és az autóbuszállomáson
  • vasútállomáson
  • piacokon, vásártereken
  • bevásárlóközpontok parkolóiban
  • bölcsődék, óvodák és iskolák közterületre nyíló bejáratától számított 10 méteren belül
  • belső tereken (pl. boltban)

Balogh László hozzátette azt is, hogy a február 15-i dátum kijelölésekor figyelembe vették a 13. Országos Farsangi Fánkfesztivál időpontját is: a programok nagy része ugyan a virtuális térbe költözik, ám fánkvásárlásra a város több pontján lesz lehetőség, ezeknek a helyszíneknek a közelében pedig vélhetően megnő a forgalom.

Tisztelt Kanizsaiak!

Az elmúlt időszakban folyamatosan foglalkoztunk a maszkviselési szabályok enyhítésének…

Posted by Balogh László on Wednesday, 10 February 2021

Habár a nagykanizsai polgármester szerint országosan és helyben is javul a járványhelyzet, Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy öt magyar nagyvárosban is emelkedik a koronavírus örökítőanyaga a szennyvizekben.

Így például Budapesten, Győrben, Miskolcon és Székesfehérváron növekvő tendenciát mértek.

Nagykanizsa mellett ugyanakkor Miskolc is enyhített a maszkviselési szabályokon. A Borsod-Abaúj-Zempén megyei városban hétfőtől csak néhány helyen kötelező maszkot hordani.

(Kiemelt kép: MTVA/Faludi Imre)

Valódi Hírek