Mi történt? Nem eteti tovább a Gundel Étterem Orbán Viktort

Viszlát, Gundel-palacsinta!

Felbontotta a szerződést a Gundel Étterem a Karmelita Kolostorral — írta meg szerdán a Népszava.

A Gundel Étterem még 2019-ben írt alá egy 5+ éves szerződést a Karmelita Kolostorral, de azt

tavaly decemberben felbontották.

Gulyás Gergely február elején jelentette be, hogy február 1. és május 31. között nem kell bérleti díjat fizetni az állami és önkormányzati ingatlanok után az éttermek, kávézók, konditermek üzemeltetőinek.

Ez az eddigi elvonáson mellett további jelentős pénzkiesést jelent az önkormányzatoknak: Józsefváros 20 milliótól, Erzsébetváros 80 milliótól, Angyalföld pedig 60-100 milliótól esik el az előzetes számítások szerint.

A bérleti díj eltörlése az állami tulajdonú ingatlanokat is érinti, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a kedvezmény vonatkozik-e a menzákra és a munkahelyi étkezdékre, amelyeket egyébként a nyitvatartási korlátozások nem érintettek.

Az Országházban és a Képviselői Irodaházban működő étkezdék csak a politikusok és ott dolgozók számára nyitottak, a zárások ellenére továbbra is működnek.

A Karmelita Kolostor étkezdéjét működtető Gundel Étterem nem várta meg a bérleti díjak elengedését, már decemberben szerződést bontott a Miniszterelnökséggel.

A Gundel egyébként exkluzív étteremnek számít, a honlapjukon elérhető menüben a legolcsóbb főétel közel 6000 forint, míg a legdrágább 16 500 forint.

A tárca nem árulta el, hogy a továbbiakban melyik cég üzemelteti az étkezdét.

(Népszava nyomán)

 

Valódi Hírek