Zsiday Viktor kifakadt: Orbánék elherdálták a gazdaságvédelmi alapot

Nehéz lesz a magyarnak a kilábalás, és ez a miniszterelnök hibája.

Interjút adott a Magyar Hang című lapnak Zsiday Viktor. A befektetési szakember kifejtette véleményét a koronavírus nyomán előállt nemzetközi válsághelyzettel, valamint a magyar kormány hozzáállásával kapcsolatban.

Zsiday szerint tavaly két hónapra teljesen le kellett volna állni a világnak,

és akkor ma már nem kellene a koronavírussal foglalkozni. A szakértő szerint csak néhány ázsiai országban voltak erre képesek.

Európában egy „már majdnem megnyert háborút” hagytak veszni a kormányok a felelőtlen hozzáállással.

A szakember szerint a gazdasági helyzet már nyáron normalizálódhat, azonban Magyarországon ez sokkal lassabban történhet meg. A gazdaságvédelmi alapból elköltött pénzek ugyanis nem a kilábalást szolgálják, holott

a kormánynak kötelessége lett volna a munkanélkülivé vált emberek megsegítése.

A kormány azonban nem segített, és még ennek ellenére is „elszállt” a költségvetési hiány, a gazdaság összeomlott és sokan meghaltak. Bár rövidesen Magyarországon is fellendülés jöhet, azonban ez nem a kormánynak lesz köszönhető, hanem az uniós mentőövnek és az exportnak.

A közgazdász a válságkezeléssel kapcsolatban elmondta, Orbán és sok fejlett ország politikusa félreértette a vírus adta helyzetet. Szerinte ezen vezetők

azt hitték, van valamiféle választás a halottak száma és a gazdaság életben tartása között, azonban ez egy tévképzet volt.

(24.hu nyomán)

(Címlapfotó: G7)

Valódi Hírek