Menczer Tamás szerint álhír, hogy Szijjártó dönt a vakcinákról (+videó)

Pedig aki elolvassa a rendeletet, annak világos, hogy mi a helyzet.

Menczer Tamás szerint a „gyurcsányista Vadai Ágnes és Hadházy Ákos vezetésével beindult a baloldali álhírgyár” — ezt az államtitkár pénteken mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Menczer arra reagált így, hogy általános döbbenet és felháborodás övezi azt a csütörtöki kormányrendeletet, amely szerint a különböző vakcinákat az OGYÉI-nek nem kell vizsgálnia vészhelyzeti engedélyezés esetén, hanem az engedélyt az OGYÉI az Országos Kórházi Főigazgatóság kérésére adja ki.

Akkor is, ha a szer egyetlen uniós országban sem kapott engedélyt. Az oltóanyagnak csupán annak kell megfelelnie, hogy a világ három országában már használták, amelyből minimum egy uniós tagjelölt (tehát nem tagállam), és egymillió emberen már alkalmazták is.

A feltételek meglétét pedig a külügyminiszter engedélyezi.

Menczer Tamás azt állítja: nem igaz, hogy Szijjártó Péter dönt a különböző vakcinákról.

Szerinte a Külügyminisztérium feladata az, ami eddig is volt, tehát információkkal látja el az OGYÉI-t, és minden döntést a gyógyszerészeti intézet hoz meg.

(Azt elfelejti hozzáfűzni, hogy a döntést az OGYÉI csupán formálisan hozza meg, már csak azért is, mert az „információkat” a külügyminiszter osztja meg a hatósággal, amelynek ezen információkat, illetve magát a vakcinát sem kell vizsgálnia többé az engedélyezés előtt.

Ahogyan Vadai Ágnesen– a szerk.)

Menczer kiemeli, hogy

továbbra is az a cél, hogy minden biztonságos és hatásos vakcinát behozzanak Magyarországra.

„A baloldal, ha már ezt a munkát nem segíti, legalább ne gátolja.” — fogalmazott.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek