Székesfehérvár azonnali segítséget nyújt a bajba jutott vendéglátósoknak

Futja a fideszes városoknak adott extra segélyből.

Székesfehérvár önkormányzata azonnali gazdasági mentőcsomagot hoz létre a vendéglátóipar számára – jelentette be Cser-Palkovics András polgármester csütörtök este a Facebook-oldalán.

Az önkormányzat a következő elemekből álló mentőcsomagot vezeti be a város vendéglátóipara számára:

  • Az önkormányzati helyiségben üzemelő vendéglátóipari egységek teljes bérleti díját elengedjük 2020. november 1-ig visszamenőleg és a korlátozások teljes időtartamára.
  • A II. kerülethez hasonlóan 100%-ban elengedik a teraszdíjat a teljes ide évre
  • A vendéglátóipari vállalkozások számára bevezetik az egyelőre 30 millió forintos Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot. Az alap támogatására elsősorban azok a fehérvári telephellyel rendelkező vendéglátóipari cégek pályázhatnak majd, akik igazolják, hogy nem bocsátották el alkalmazottaik többségét a veszélyhelyzet miatt, a munkahelyek többségét tehát megőrizték ebben a nehéz időszakban is. A támogatás vissza nem térítendő lesz, és igazodni fog a megtartott munkahelyek számához.
  • A vendéglátóiparban dolgozó, állásukat vesztett és legalább 30 napig munkanélküli emberek számára rendkívüli, egyszeri 100 ezer forintos támogatást nyújtanak. Ez a támogatás igénybe vehető akkor is, ha az érintett személy nem székesfehérvári, hanem megyei vendéglátóipari cégnél dolgozott, de székesfehérvári állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik.
  • Új városi adományszámla-számot hoznak létre, annak érdekében, hogy aki teheti, az ide befizetett összeggel támogatni tudja a helyi vendéglátóipari vállalkozásokat és munkavállalókat.

Cser-Palkovics hozzátette, a mentőcsomag tartalma bővíthető és korrigálható.

Emlékezetes, hogy az iparűzési adó lefelezése után Székesfehérvár (más fideszes városokhoz hasonlóan) milliárdos kompenzációt kapott a kormánytól, ezek után Cser-Palkovics korábbi Orbán-kritikája elnémult.

‼️Székesfehérvár azonnali gazdasági mentőcsomagot hoz létre a helyi vendéglátóipar számára! ‼️

Az elmúlt egy év sajnos…

Posted by Dr. Cser-Palkovics András on Thursday, 28 January 2021

 

Valódi Hírek