Puzsér úgy kiosztotta az Orbán-talpnyaló Dopemant, hogy egy hétig pépeset fog enni a rapper

A kritikus szerint a kutyák királya most a király kutyájának állt.

Beszámoltunk róla, hogy a korábban még Orbán Viktor szoborfejét rugdosó, Dopeman nevű gengszer-rapper nyíltan átállt a Fideszhez.

A Pityinger László néven anyakönyvezett zenész immár Orbánt ajnározza és az egyesült ellenzéket leprázza az általa elérhető csatornákon.

Dopeman egy Youtube-videójában például arról beszélt, hogy Orbánt „mentálisan betonnak” tartja, és a Fideszre fog szavazni, ha a miniszterelnök „berúgja a gazdaságot”.

A szellem- és jellemóriásnak bajosan nevezhető rapper később egy Mandiner-interjúban magyarázta meg a pálfordulását, erre reagált most Puzsér Róbert.

A kritikus a

Dopeman lábhoz szegődik

című legfrissebb cikkében azt írja:

„Nem is az a legfájdalmasabb, ahogy a kutyák egykori királya a király kutyájának áll, hisz megtörtént ez már nála nagyobb formátumú alkotókkal, Nagy Feróval és Fábry Sándorral is – de ilyen kellemetlen dörgölőzést, ilyen viszolyogtató behízelgést, ilyen önfeledt benyalást ekkora nyilvánosság előtt még lánybúcsúkra bérelhető férfi pr0stituá|tak sem adnak elő.”

Puzsér szerint „Pityinger László buddhizmust hallgatott, de szolgaságot tanult.”

A kritikus úgy látja:

„Dopeman nem pusztán kiiratkozott kulturális és politikai törzséből, nem pusztán két korábbi szerepét, a VIII. kerület proli hiphopfenegyerekét és a rendszerellenes lázadót tagadta meg, de egyetlen percet sem tudott autonóm módon eltölteni: rögtön a Kárpát-medence teljhatalmú urának lábához dörgölőzött.

Hiányzott a gazdaszagú csizma, az asztalról lehulló csont és az ostor, amely utat mutat – aligha kell vallásfilozófusnak lenni ahhoz, hogy érződjék: ez nagyon nem Buddha útja. Elég a kapitalizmusból meg a polgári sorból – jöjjön a feudalizmus, és jöjjön a hűbér!

A nemzeti együttműködés rendszere nem Dope Hitel, és nem DopeIngatlan: Pityinger László abban bízik, hogy Kóka János és Szili Katalin mellett neki is jut majd egy rongy, amelyre leheveredhet – és ebben aligha téved.

Sosem értettem, hogy valakinek, aki Al Caponéra és Pablo Escobarra példaképként tekint, ugyan mi baja lehet Orbán Viktorral. Többé már semmi – Pityinger László végre követi az értékrendjét: az életérzés, hogy „megyünk lopni”, igazán csak nagyban jó.”

Puzsér teljes cikkét a Magyar Hang oldalán találod.

Valódi Hírek