Mocskos dolog derült ki a budakalászi fideszesről, a lemondását követelik

Demokrácia, Fidesz-módra.

A Fidesz már a jogállamiság látszatára sem ad: Buzinkay György, a választókörzet momentumos jelöltje hívta fel rá a figyelmet hétfőn a közösségi oldalán, hogy a képen látható Mányai Zoltán úgy tölt be Budakalászon önkormányzati képviselői pozíciót, hogy egyúttal az önkormányzatokat ellenőrizni hivatott Pest Megyei Kormányhivatalnál is fizetős állással rendelkezik.

Buzinkay elvárja a Fidesztől, hogy hívja vissza mandátumából a nyilvánvalóan összeférhetetlen politikust.

Mányai Zoltán

Buzinkay idézi a 2011. évi CLXXXIX. törvényt, amely világosan kimondja, hogy önkormányzati képviselő nem tölthet be olyan tisztséget,

  • amelyre kinevezését a kormány alárendeltségébe tartozó szervtől kapja,
  • illetve nem lehet kormánytisztviselő olyan államigazgatási szervnél, amelynek illetékességi területén az adott önkormányzat működik.

Ám úgy tűnik, a Fidesz már a saját törvényeire is magasról tesz.

A momentumos politikus emlékeztet arra is, hogy

„a budakalászi Lupánál lévő parkoló három éve engedély nélkül üzemel. 120 ezer embert ellátó ivóvízbázisra épült, és minden független felmérés szerint nem biztosítja megfelelően a parkoló a szivárgásmentességet.

A parkoló egy olyan vállalkozó tulajdonában van, aki közismerten „túl van a barátságon” a budakalászi Fidesszel. Ennek a korrupt kapcsolatnak (is) lett a következménye, hogy a 2019-es önkormányzati választáson minden választókerületben és polgármesteri szinten is kisöpörték a Fideszt Budakalász lakói.

Elvárnám a Fidesz Budakalásztól, hogy hívja vissza mandátumából az összeférhetetlen képviselőjét. Persze nem vagyok naiv, de azt jó ha mindenki bekalkulálja, hogy ez a korrupt fideszes kormányhivatal repülni fog 22-ben.”

– emeli ki Buzinkay György.

A teljes posztot itt találod:


.

Valódi Hírek