Az ellenzék bejelentette: Vizsgálóbizottságok létrehozását kezdeményezik az elhibázott járványkezelés miatt

Különös tekintettel a vakcinabeszerzésekre.

Az ellenzéki együttműködés pártja közös közleményben jelentették be: a parlamenti frakcióik kezdeményezik, hogy az Országgyűlés a gazdasági válság és a járvány kezelését, valamint a vakcinabeszerzéseket ellenőrző vizsgálóbizottságokat hozzon létre.

Az ellenzék szerint a Fidesz a vírus tavaly tavaszi megjelenése óta rengeteg olyan hibás – az egészségügyet és a gazdaságot érintő – döntést hozott, amelyeknek a mai napig súlyos következményei vannak; ezért látják szükségét a vizsgálóbizottságok felállításának.

Kifogásolják a hiányos tájékoztatást a vírussal és az oltásokkal kapcsolatban, azt, hogy több pénz megy propagandára, mint tényleges válságkezelésre, illetve aggasztónak tartják, hogy a kormány többszörösen cserben hagyta a magyar vállalkozásokat és a magyar munkavállalókat.

A közlemény a vakcinabeszerzésekre is kitér:

„A kínai vakcina beszerzéséről úgy döntött a kormány, hogy annak fejlesztője nem is kezdeményezte az oltóanyag engedélyeztetését az Európai Gyógyszerügynökségnél. Így a kínai vakcinával kapcsolatban a lakosság részéről olyan nagyfokú bizalmatlanság alakult ki, ami indokolttá teszi, hogy a vakcinabeszerzéseket szakértők bevonásával egy önálló parlamenti bizottság is vizsgálja.” — írják.

Az ellenzéki demokrata szövetség tagjai úgy gondolják, hogy semmi nem fontosabb az emberek életének és megélhetésének védelménél, ezért három parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik:

a gazdasági válság kezelésére, a járvány elleni védekezésre és a vakcinabeszerzésekre vonatkozó kormányzati döntések vizsgálatára.

Mivel a hatékony járványkezelés pártállás nélkül mindenkinek az érdeke, ezért az ellenzék elvárja a kormánypárti képviselők támogatását a három bizottság felállításához.

A teljes közleményt itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek