Mészáros szállodaláncától az emberek felét elküldték, aztán behúztak 17,7 milliárd közpénzt

A járvány alatt.

Mészáros Lőrinc szállodalánca, a Hunguest a járvány első hulláma alatt dolgozóinak felét leépítette, majd rögtön kapott 17,7 milliárd közpénzt felújításokra — írta meg az mfor.hu.

A második hullám alatt a támogatások feltétele az volt, hogy az azt igénybe vevő cég nem bocsáthatja el a dolgozóit, így a nemzet gázszerelőjének szállodalánca újabb kormányzati segítséget kapott.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója 2020. november 11-én jelentette be, hogy a szálláshelyek számára az állam megtéríti a november 8-ig beérkezett, a zárás utáni 30 napra vonatkozó bevételkiesés 80 százalékát.

Ujhelyi István EP-képviselő közérdekű adatigényléssel élt mély tavaly arra vonatkozóan, hogy pontosan mely cégek és mennyit kapnak kompenzációként, erre választ azóta sem kapott.

A Hunguest Hotels Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, Labossa Lajos most elmondta az mfor.hu-nak:

“A Hunguest Hotels Magyarország vezető vidéki szállodalánca, meghatározó szereplő a piacon és közel ezer főt alkalmaz a turisztikai szektort sújtó rendkívüli válság idején is. A szállodalánc méretéből adódóan a hotelfoglalások jelentős hányadát realizálja, ezzel arányos támogatásban részesült a vállalat.”

Hozzátette, hogy a járvány alatt több mint 50 %-os forgalomvisszaesést szenvedtek el.