Ennél cukibb ma már nem lesz: Megsajnálta törött lábú gazdáját a kutya, ezért ő is sántítani kezdett (+videó)

Együttérzésből tízes.

Egy brit férfi 300 forintot költött állatorvosi vizsgálatokra, miután kutyája hirtelen sántítani kezdett. Az orvosi vizsgálatok során azonban kiderült, a kutya mindössze a törött lábú gazdája iránti szimpátiából kezdett sántikálni, és a lábának valójában semmi baja.

Russell Jones, a gazdi ugyanis tavaly egy balestben eltörte a bokáját, amit emiatt be kellett gipszelni, ezért egy ideig csak sántítva tudott járni. Egyik nap kutyasétáltatás közben pedig arra lett figyelmes, hogy a mellette sétáló kutya, Billy is sántítani kezdett.

Itt a Sky videója a sántikáló Billyről és gazdájáról, Jonesról:

Később Jones partnere, Michelle is azt látta, hogy nemcsak törött lábú férje sántikál, hanem kutyájuk is mintha férjét utánozva próbálna a három lábán bicegni.

A házaspár azonban nem volt biztos benne, hogy a kutya valóban csak másolja a begipszelt lábú Jonest, ezért inkább úgy döntöttek, kivizsgáltatják a kutyájuk lábát. Közel 300 fontot (kb. 120 ezer forintot) fizettek az orvosi konzultációért és a röntgenfelvételekért, amelyek végül kimutatták:

Billynek valójában kutya baja, és tényleg csak a gazdája iránti szimpátiából és együttérzésből nem akart rendesen járni.

Jól bizonyította ezt az is, hogy nem sokkal később arra lettek figyelmesek, amikor Russell Jones nincs a közelben, Billy mind a négy lábát használva rohangál a ház körül.

A Jones házaspár a Good Morning Britain műsorában mesélt részletesen az esetről:

Korábban egy 2011-es tanulmány is bizonyította, a kutyák valóban hajlamosak arra, hogy gazdájukat utánozzák, még abban az esetben is, ha ez amúgy nem állna érdekükben, vagy – mint Billy esetében – éppen nehezükre esik.

(odditycentral.com nyomán)

Valódi Hírek