Lélegeztetőgépre költötte a pénzadományt a kecskeméti kórház (+videó)

Még mindig nem tudni, mi lesz a raktáron levő gépek ezreivel.

Két amerikai lélegeztetőgépre költötte a Duna Aszfalt 17 milliós adományát a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház, számolt be az RTL Klub Híradója kedden. A Duna Aszfalt nem először segített az intézménynek.

A kórházigazgató Svébis Mihály szerint ezzel a géppel a legmagasabb színvonalú ellátást tudják biztosítani a kórházba érkezőknek.

Az esemény azért érdekes, mert mindeközben kínai eszközök ezrei állnak raktárakban, mivel a kormány még tavasszal több mint 300 milliárd forintért vásárolt lélegeztetőgépeket, összesen 16.863-at.

Az Állami Egészségügyi Ellátóközpont adatai szerint tavaly novemberig mindössze 957 gépet szállítottak ki különböző egészségügyi intézményekbe, a többi raktárakban maradt, ősszel pedig beindult a hazai lélegeztetőgép-gyártás is.

A kecskeméti kórház 112 darab lélegeztetőgépet kapott tavaly központi eszköztámogatásként még tavaly ősszel, a most kapott két gépet még 2020 tavaszán rendelték.

A külügyminisztérium az RTL arra kérdésére, hogy mi lesz a raktárakban heverő gépek ezreivel, azt válaszolta: összeszerelést követően azok az Állami Egészségügyi Ellátóközponthoz kerülnek, szakemberek döntenek a felhasználásukról.

A riportot itt tudod megnézni:

Valódi Hírek