Titkos összeesküvéstől retteg Varga Judit: Rendkívüli ülést hívott össze és szankciókat is belengetett

Meg kell állítani a rendszerszintű visszaéléseket!

Az igazságügyi miniszter összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését a tech cégek „rendszerszintű visszaélései” miatt.

Varga Judit hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: az „árnyék tiltás” vagy „shadowban” azt jelenti, hogy a közösségimédia-szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák egy felhasználói profil láthatóságát, elérését, hogy „arról mi ne tudjunk”.

„A tech cégek ezzel minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek, amely a nyugati típusú kultúra alapját jelenti”

fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette: e tiltás rendszerszintű gyakorlatáról nemcsak a Twitter-vezérigazgatóról készült, kiszivárgott hangfelvételből lehetett értesülni.

„A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook is úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van”

– írta Varga Judit, utalva ezzel arra a korábbi felszólalására, amikor azt kifogásolta, hogy a közösségi médium korlátozza az oldala elérését, és ezért negyedannyi ember olvassa a bejegyzéseit.

A miniszter közölte: az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá az uniós szabályozáshoz a globális tech cégekkel szemben.

📵 Az “árnyék tiltás” vagy “shadowban” azt jelenti, hogy a social media szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy…

Posted by Varga Judit on Sunday, 17 January 2021

(MTI/ Varga Judit hivatalos Facebook oldala nyomán )

Valódi Hírek