Kiborultak az ENSZ diplomatái a kormány újabb alaptörvény-módosításán, a visszavonását követelik

A kormány ideológiájából kiesők akár erőszak áldozatává is válhatnak.

Sérti az alapvető emberi jogokat a kilencedik Alkotmány-módosítás. Az ENSZ Emberi Jogok Főbiztossága szerint ugyanis

a magyar kormány kirekesztő módon az ellenkező nemű párokra szűkíti le a család fogalmát, az azonos nemű párokat kizárják az örökbefogadásból, a gyerekek nevelésének megfelelő irányává pedig a keresztény kultúrát, illetve a gyerek születésekor meghatározott nemet jelölik ki, így azt kérik, vonják vissza a módosítást.

Ezért már december 15-én felszólították Orbánékat, hogy vonják vissza a módosítást.

A kormány december 18-án írt levelében arra hivatkozik, hogy a nemzetközi jog azért nem határozza meg, mi a család, mert valójában az államokra bízza, hogyan definiálja, kezeli azt. Különben is a törvénybe csak a biológiai meghatározás került be, amely nem jelenti társadalmi csoport jogainak korlátozását.

A témával kapcsolatban a 444.hu felkereste a ENSZ Emberi Jogok Főbiztosságának képviselőjét, aki a portálnak nyilatkozva elmondta, a család fogalmának szűkítésével tovább súlyosbodik a törvényen kívül álló családok és az azonos nemű párok kirekesztése.

Hozzátette:

ez a gyakorlat komoly aggályokat vet fel az állampolgárok önrendelkezéshez való jogával kapcsolatban, és ugyancsak növeli a kijelölt iránytól eltérő emberek megbélyegzettségét, velük szemben az erőszak, a meghurcolás és a bántalmazás kockázatát”.

Az, hogy a magyar kormány megtagadta a jogsértő törvények visszavonását, az ország négyévenként esedékes menetrend szerinti emberi jogi értékelésébe számít majd bele.

Az elmúlt két évben az emberi jogok védelméért és alkalmazásáért felelős intézmény tizenháromszor jelezte a magyar kormánynak, hogy jogsértést követett el. A magyar kormány természetesen most sem reagált az őket ért kritikákra.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek