A DK felszólította az OGYÉI-t, hogy ne engedélyezze Orbán nyomására a veszélyes kínai vakcinát

Ha a kormány azt akarja elérni, hogy a magyarok ne akarjanak oltatni, akkor jó úton jár.

„Felszólítjuk az Országos Gyógyszerészeti Intézetet, hogy ne engedjen a politikai nyomásnak a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán!” — mondta Varga Zoltán, a Demokratikus Koalícó politikusa a párt hétfői online sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta, hogy a Fidesz minden híresztelésével ellentétben

a DK erősen oltáspárti.

Mindannyiunk közös érdeke azonban az is, hogy Magyarországon jó minőségű, az Európai Unió által engedélyezett és bevizsgált védőoltás kerülhessen csak forgalomba.

A kínai vakcinával több probléma is van, erről Duda Ernő virológus is beszélt: a kínai oltóanyag helyzete kaotikus és tisztázatlan. A DK csak az Európai Gyógyszerügynökség döntését tudja szakmainak és felelősnek elfogadni a vakcinákkal kapcsolatban, az azonban a kínai vakcinát nem hagyta jóvá.

A DK ezért felszólítja az Országos Gyógyszerészeti Intézetet, hogy ne engedjen a kormány sanda politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán.

A párt szerint felelőtlen és veszélyes, hogy a kormány olyan bizonytalan hatékonyságú, ismeretlen tartalmú, Európában bevizsgálatlan vakcinával akar oltani, amit nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

Orbánék azzal, hogy ezt a vakcinát propagálják, csupán azt fogják elérni, hogy még az eddiginél is kevesebb magyar ember fog bízni az oltásban, ezért is fontos, hogy ne kényszeríthessék senkire akaratán kívül a kínai gyártású oltást.

A kutatások szerint a magyarok mindössze egy százaléka adatná be magának a kínai vakcinát.

„Ha az a cél, hogy a magyarok ne akarják magukat beoltatni, akkor szemmel láthatóan jó úton jár a kormány.” — tette hozzá Varga.

Sajnálatosnak nevezte, hogy Magyarországon jelenleg nincs olyan hatóság vagy szerv, amely ne politikai irányítás alatt állna, és az is aggályos, hogy Orbán Viktor kijelentette, hogy szerinte a kínai vakcina biztonságos.

A Demokratikus Koalíció korábban petíciót is indított annak érdekében, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

A petíciót >>ITT<< lehet aláírni.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek