Maximumra járatja a győri Fidesz a nevetségesség fogalmát az Orbán Gáspár elitakadémiai képzéséhez gratuláló posztjával

Ennél már nem lesz jobb.

Amatőr módon módosított képpel gratulált a győri Fidesz ahhoz, hogy Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár sikeresen elvégezte a brit Sandhurst Királyi Katonai Akadémia kilenc hónapos képzését – vette észre a HVG.

A bejegyzés azóta eltűnt az 1. számú győri választókerület Fidesz-frakciójának Facebook-oldaláról, a HVG-nek viszont még sikerült képernyőfelvételt készítenie róla:

„Szívből gratulálunk Orbán Viktor miniszterelnök úr fiának, Orbán Gáspárnak!” – olvasható a bejegyzésben, amelyhez a mellékelt képet – ironikus módon – éppen egy kormányellenes oldalról, a Demokrata Fórumtól vettek át.

Az Orbán Gáspárt ábrázoló képen ugyanis a következő felirat jelenik meg:

„Orbán Gáspár Brit katonai elitakadémiai képzésen vett részt”. A képről azonban – feltehetően a Paintbrush szerkesztőprogrammal – kisatírozták azt a részt, hogy „40 millió forint közpénzből”.

Itt az eredeti bejegyzés a Demokrata Fórum oldalán:

Szóval Te fizetted, én fizettem, mi fizettük…
A labdarúgóhittérítőbőlgyorstalpaltoperettkatona, a színpadrólráolvasvagyógyítófelházistoplisparafenomén, kalandorapjanagyfia, kalandorgazsiképzését.

Posted by Demokrata híradó. on Friday, 15 January 2021

Az eredeti képet közlő DF egyébként így mutatkozik be:

„Vegyük fel az elénk dobott kesztyűt! Kormányt fogunk váltani, mert kell, mert muszáj, mert kötelező, mert így nem maradhat az ország, naftalin szagú múltba révedve, hazug, tolvaj álpróféták rabságában.
Világnézetünktől függetlenül egy szövetségben, együtt meglékeljük a bolondok hajóját, leváltjuk ezt a hitvány rezsimet! Újjá születhet a jogállam, a demokrácia, és a köztársaság!”

Így a több ponton is problémás bejegyzéssel kapcsolatban felmerülhet az a kérdés is, hogy a győri Fidesz miért használ éppen egy ellenzéki oldalról átvett képet.

Orbán Gáspár elitakadémiai képzéséről itt írtunk bővebben.

(HVG nyomán)

Valódi Hírek