Petíciót indít a DK, hogy ne lehessen ellenőrizetlen kínai vakcinával oltani Magyarországon

Egymillió adagot vesz belőle a kormány.

Petíciót indít a Demokratikus Koalíció annak érdekében, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség — hangzott el a párt szombati, online sajtótájékoztatóján.

Varga Zoltán elmondta, hogy a párt szerint „a magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon.”

Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen döntés, amivel a kormány nem csak emberéleteket sodor veszélybe, de az eddigieknél is jobban alááshatja az oltásokba vetett bizalmat.

A DK oltáspárti közösségként fontosnak tartja, hogy minél többen beoltassák magukat a nyájimmunitás kialakulása érdekében.

Ezért a párt online petíciót indít, hogy ne lehessen olyan vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. A petíció szombaton indul, a pontos szövege pedig így hangzik:

„Tiltakozom az ellen, hogy Magyarországon olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!”

Arról, hogy miért aggályos a kínai vakcina, itt és itt írtunk.

A petíciót >>ITT<< lehet aláírni.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek