Már azzal zsarolnak Orbánék, hogy szeptemberig maradhatnak a korlátozások, ha nem oltatjuk be magunkat a kínai vakcinával

Ha már megvettük őket a kínai barátainktól, akkor be lesznek adva.

A brüsszeli beszerzésből származó vakcinák nagyon lassan érkeznek, ezért ha csak ezekre számítunk, akkor a korlátozások akár szeptemberig is maradhatnak – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Hozzátette: a kormány azon dolgozik, hogy több forrásból (leginkább kínaiból – a szerk.) többféle vakcina álljon a magyar emberek rendelkezésére.

Dömötör arra reagálva készített videóüzenetet, hogy a Demokratikus Koalíció petíciót indított a rossz minőségű, kétes hatékonyságú kínai vakcina ellen.

Megírtuk, hogy Duda Ernő virológus professzor a Szeged TV-nek elmondta: a kínai vakcinák elmaradottak, technológiájuk messze van a Pfizer vagy a Moderna által gyártott oltásokétól. A kínai vakcinák többségében ugyanis elölt, teljes vírus van, ami problémákat okozhat.

Dömötör Csaba a videójában azzal maszatol, hogy „a magyar orvosok csak olyan vakcinával oltanak, amit a magyar egészségügyi hatóságok biztonságosnak ítélnek és amit Magyarországon kívül más országban is használnak”.

Dömötör nem véletlenül hagyta ki az európai uniós engedélyeket, ilyennel ugyanis a rossz hatékonyságú, elmaradott kínai vakcinák nem rendelkeznek.

Itt a videó:

.

Kapcsolódó cikkünk:

Megüzente Orbánnak a magyar tévés legenda: Csak akkor oltatja be magát a kínai vakcinával, ha ő is

.

Valódi Hírek