Deutsch Tamás: Rettegtem a kábítószertől, ennek is megvan a története

Egy szexepiles politikai sármőr önarcképe.

Az az egész történet tipikusan egy olyan szituáció volt, amikor az ellenem indított hadjárat kapcsán már jóelőre látni lehetett, hogy a folyamatnak győztese nem, kizárólag vesztesei lesznek — mondta Deutsch Tamás a Neokohnnak adott interjújában szerdán a néppárti jogfosztása kapcsán.

Elmondta, hogy a tanulásban és a munkában is mindig a szorgalom és a nagy munkabírás volt rá jellemző, de a sportban — bár vágyott arra, hogy egyszer az atlétikai olimpiai csapat tagja legyen — nem volt elég tehetséges, sem pedig szorgalmas.

További jó tulajdonságaiként említi, hogy rendszerető és gondoskodó, és a házimunkát is elvégzi. A humorral kapcsolatban megjegyezte, hogy az övé „pusztító”, hozzátéve:

„Ez ilyen tipikus zsidó szokás: mindig, minden helyzetben mindenből is viccet tudunk csinálni.”

Rossz tulajdonságaként a türelmetlenséget nevezte meg, bár megjegyezte, hogy alapvetően egy jámbor és szerethető ember, de a közszereplőknek számolniuk kell azzal, hogy aróluk kialakult kép más, mint a valódi énjük.

A drogozás vádja is szóba került, ezzel kapcsolatban elmondta, hogy fél a drogoktól, mivel gyerekkora óta a hányástól és a hányingertől is retteg, így emiatt nem próbált ki soha semmilyen tudatmódosítót.

A sármőr imázsával kapcsolatban elmondta, hogy mindig is szerelmes típus volt, de ennek van egy szerethető része is.

„Ha létezik ilyen egyáltalán, akkor az lehet a politikai szexepilem, hogy bármilyen megítélés tárgyát is képezte személyem, mindig szerepazonosan jelentem meg a nyilvánosság előtt.” — fogalmazott.

Elmondta, hogy sosem a közmegítéléshez igazította a tetteit, amelyekért mindig vállalta is a felelősséget.

A brüsszeli jogfosztásról is szólt pár szót: szerinte ez egy tipikusan előre látható szituáció volt, de azt is látni lehetett, hogy a folyamatnak nem lesznek győztesei, csak vesztesei.

Hozzátette, hogy az ellenfeleik is láthatták az ügy kapcsán, hogy a Fidesz csupa ütésálló politikusból áll,

„másrészt a velünk szemben évek óta mantrázott vádaskodások kapcsán valójában a Néppárt jövője, az európai együttműködés hogyanja, és valahol Európa jövője a valódi kérdés.” — mondta.

Az emberek személyes életét közvetlenül és mélyebben érintő alapvető kérdések között említette, hogy „sikerül-e Európát megvédeni az illegális migránsok áradatával szemben, sikerül-e megvédenünk a hagyományos európai életformánkat, sikerül-e megvédenünk a nemzeti- és alkotmányos szuverenitásunkat az európai együttműködést birodalomépítő szándékok mentén átalakítani akaró erőkkel szemben”.

Úgy fogalmazott, hogy minden birodalmi törekvés életveszélyes, és Európában nincs jó és szerethető birodalom.

„A kezdetektől fogva azért dolgozom, hogy Magyarország, a magyar nemzet szabad és sikeres legyen” – hangsúlyozta. Az antiszemitizmus kapcsán megjegyezte: a politikában „soha egy pillanatig sem volt kérdés számomra, hogy ha kell, akkor szólni fogok az antiszemita kijelentések ellen: kiállok magamért, a családomért, kiállok a magyar zsidókért, a zsidó magyarokért”.

A Szájer-üggyel kapcsolatban elmondta: semmi gond nincsen azzal, ha a Fidesz politikai családjába tartózó képviselőtársuk nyíltan felvállalja homoszexualitását. Mint közölte, „a mi politikai családunkban a szexuális orientáció, illetve annak vállalása nem politikai teljesítmény”.

A Fidesz szerinte politikai, és nem vallási közösség. polgári, nemzeti és kereszténydemokrata értékeket képvisel.

„A kereszténydemokrácia a kereszténység világi, társadalmi tanítása, a keresztény értékek pedig a hívők személyes és egyházi közösségeik által vallott és képviselt vallási értékei. „Védjük természetesen a keresztény értékeket, mint ahogy védjük a nemzeti értékeket is, pedig a Fidesz nem egy nemzet” — mondta.

(Mandiner nyomán)

 

Valódi Hírek