Kiderült: Vízimentőként kapta meg az oltást a férfi, aki Hadházy szerint protekciós volt

Ez kapufa volt.

Hadházy Ákos állításával ellentétben Tóth Balázs, a Balatoni Kör elnökségi tagja, a BL YachtClub vezetője, illetve a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hajóvezetője aktív vízimentőként jogosult az oltásra — írta meg az Index.

Beszámoltunk róla, hogy Hadházy Ákos független képviselő kedden a Facebook-oldalán kiírta, hogy egy balatoni jachtklub, szálloda és étterem üzemeltetője már megkapta az oltást, noha a terv szerint elvileg egyelőre csak az egészségügyi dolgozókat oltják.

Az Index utánajárt, hogy pontosan kiről van szó. Tóth Balázs, a Balatoni Kör elnökségi tagja, a BL YachtClub vezetője, illetve a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hajóvezetője a lapnak elmondta:

nincs szó susmusról, a vízimentőknek jár az oltás,

amit ő aktív vízimentőként kapott meg.

Azt is elmondta, hogy Balatonlellén van a déli part első vízimentő bázisa, ami az év 365 napján aktív, folyamatosan használják. Azt, hogy megkapta az oltást, azért kommunikálta a közösségi oldalon, hogy ezzel is hangsúlyozza az oltás szükségességét.

Tóth Balázs a likebalaton.hu cikkére is felhívta a figyelmet, amely január 8-án számolt be arról, hogy a VMSZ az elsők között kapott egy védőoltási lehetőséget.

„Elsőként a mentőautóban dolgozók, aztán a hajóvezetők, majd az irodai dolgozók élhetnek ezzel. A Semmelweis Egyetem klinikáján Merkely Béla professzor által én is megkaptam az első adag oltást, és semmiféle mellékhatást nem érzek. Azért kezdtem bele a vakcinázás népszerűsítésébe, mert látom a környezetemben, hogy nagy a bizonytalanság”

— nyilatkozta a portálnak Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Hadházy időközben telefonon beszélt Tóth Balázzsal, és ezután frissítette Facebook-bejegyzését, kiegészítve az alábbiakkal:

„Hajóvezetőként részt vesz a vízimentők munkájában, ennek révén jutott az oltáshoz. Ezt nem is titkolta senki elől, sőt, egy helyi internetes lapban be is számolt erről és kifejezetten népszerűsítette is ezt az oltást.

Erről én is meggyőződtem, ezért megismétlem az eredeti poszt végének mondanivalóját: megköszönöm, hogy népszerűsíti az oltást, becsülöm is érte.

Arról a káoszról, fejetlenségről, ami az oltások kiadását jellemzi, nem ő tehet. Egyetértettünk vele abban, hogy az lenne a jó, ha minél szervezettebben, minél többen, minél hamarabb hozzájutnának az oltáshoz.”

 

Valódi Hírek