Felhúzta az agyát az államtitkár, mert 200 ember otthagyta őt a Twitteren

Szerinte orwelli hangulat van az országban.

„Az elmúlt napokban számtalan hír, elemezés és kommentár jelent meg a tech-óriások legújabb hobbijáról, ami semmi másból nem áll, minthogy felfüggesszék vagy letiltsák a nekik nem tetsző – általában konzervatív, jobboldali – hangokat”kezdi hétfői Facebook posztját Kovács Zoltán.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár bejegyzése szerint a Twitter egyik pillanatról a másikra

megfosztotta őt 200 követőjétől.

Kovács Zoltánban fel sem merült annak a lehetősége, hogy talán ennyi ember önként távozott az oldaláról, szerinte ugyanis ez a helyzet kísértetiesen emlékeztet arra, mikor a közösségi felület azzal egyidőben tiltotta le a kormány hivatalos profilját, hogy Vera Jourová biztos bemutatta a brüsszeli bizottság jogállamisági jelentését.

Az államtitkár felháborodását fejezte ki amiatt, hogy a tech-óriások bár folyton a sokszínűséget hirdetik, az eltérő véleményeket mégis sorra elhallgattatják.

A poszt végére pedig sikerült kimásolnia egy mondatot abból a könyvből, melyet az utóbbi időben úgy tűnik, egyre többet forgat a regnáló hatalom. George Orwell 1984 című regényéből vett idézete szerint “A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik.”

⚠️ Az elmúlt napokban számtalan hír, elemezés és kommentár jelent meg a tech-óriások legújabb hobbijáról, ami semmi…

Posted by Kovács Zoltán on Sunday, 10 January 2021

(Kovács Zoltán Facebook oldala nyomán)

Valódi Hírek