Nacsa Lőrinc: 2018-ban itthon is rendőröknek kellett megvédeniük a Parlamentet az erőszakos baloldaltól

A washingtoni képsorokat látva eszébe jutottak a közelmúltbéli hazai események.

Itthon is rendőröknek kellett megvédeniük a Parlamentet 2018-ban az erőszakos baloldaltól – mondta Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott videonyilatkozatában.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke közölte: az elmúlt napokban megdöbbentő felvételek érkeztek az Egyesült Államokból, ahol tüntetők foglalták el a Capitoliumot. Megfogalmazása szerint

a képsorokat látva eszünkbe juthatnak olyan közelmúltbéli hazai események, amelyek “egytől egyig az erőszakos baloldalhoz kötődnek”.

Mint mondta, “a baloldal randalírozott a palamentben és azon kívül is”. A kormánypárti politikus szerint két éve agresszív módon próbálták meg ellehetetleníteni az Országgyűlés munkáját”.

“Fenyegetőztek, kiabáltak, sípoltak, megakadályozták az elnöki pulpitusra való feljutást és megpróbálták ellehetetleníteni a szavazást is”

– sorolta a Munka Törvénykönyve 2018-as módosításának megszavazása előtti eseményeket.

Nacsa hozzátette: a baloldal ugyanígy viselkedett a Parlamenten kívül is.

“Rongáltak, összecsapásokat provokáltak a rendőrökkel (.), Fekete-Győr András, a Momentum elnöke pedig füstgránátot is dobott” az egyenruhásokra” – mondta.

“A fizikai erőszak mellett verbálisan is egyfolytában fenyegetőznek”

– tette hozzá, példaként említve, hogy “Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője” azt ígérte, hatalomra jutásuk esetén földönfutóvá teszi a Nemzeti Színház vezetőit.

Nacsa álláspontja szerint világszerte látható, hogy a baloldal az erőszak eszközéhez nyúl, az erőszakos megmozdulások mögött pedig legtöbbször Soros György támogatottjai állnak. Magyarországon is ez a helyzet – jegyezte meg.

(via MTI)

Kapcsolódó cikkünk:

A Fidesz a magyar baloldalhoz hasonlítja a trumpista csőcseléket, akik szétverték a Capitoliumot