Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lett az Agrárminisztérium rekonstrukciója

Lesz ott minden: hungarikumkiállítás, parkoló, nyilvános étkezde.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Kossuth Lajos téri beruházási program keretében megvalósuló beruházásokat, köztük az Agrárminisztérium épületének rekonstrukcióját – derül ki a Magyar Közlönyből.

A beruházás az alábbiakat foglalja magába:

  • Kossuth Lajos tér 11. szám alatti épület részleges bontása és rekonstrukciója
  • Kossuth Lajos tér 11. szám alatti mélygarázs és a határos közterületek alatt egyéb közlekedési célú építmény építése
  • Kossuth Lajos tér 12. szám alatti épület részleges bontása és rekonstrukciója
  • Vécsey utca 4. szám alatti épület részleges bontása és rekonstrukciója
  • Alkotmány utca 5. szám alatti irodaház rekonstrukciója
  • Kozma Ferenc utca felszíni rendezése

A beruházások 2021. 07. 01. – 2024. 06. 30. között valósulnak meg.

Az Agrárminisztérium épülete alatt megépítendő mélygarázst az Igazságügyi Palota használói 23%-os arányban, az Agrárminisztérium épületének használói 77%-os arányban használhatnak. Az Agrárminisztérium épületében az Agrárminisztérium az Igazságügyi Palota használói számára nyitott étkezde jön létre.

Az Agrárminisztérium Alkotmány utcával szomszédos épületszárnyának földszintjén a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye tematikájához kötődő, a minisztérium épületének részét képező, de attól függetlenül üzemeltetett, az Országgyűlés Hivatala által megvalósított nyilvános kiállítóteret terveznek.

Az Agrárminisztérium épületében egy, a hungarikumok bemutatására és árusítására szolgáló mintapince és üzlethelyiség, valamint egy nyilvános étterem jön létre.

Mivel az Igazságügyi Palota méreténél fogva nem alkalmas a rekonstrukciót követően beköltöző Kúria teljes szervezetének elhelyezésére, a Kúria egyes szervezeti egységeit valamely, az Igazságügyi Palota közelében lévő, állami tulajdonban álló épületben helyezik el, áll a rendeletben.

 

Valódi Hírek