Eladták a DVTK-t, az új tulajdonosok között a harmadik legfontosabb NER-építőember is ott van

Mégsem Mészáros Lőrinc kezébe került a Diósgyőr.

Új tulajdonosa lett a 110 éves Diósgyőri VTK-nak. Az egyesület szerdai közleményében jelezte: aláírásra került a BORSODI SPORT Holding Kft. és az Arago Befektetési Holding Zrt. által a klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződés – derült ki a futballklub szerdai közleményéből.

Az új tulajdonosként bejelentett Borsodi Sport Holding Kft-t két hete, 2020. december 22-én jegyezték be Budapesten. A hivatalos cégiratban vagyonkezelő cégként feltüntettet Kft. egyik tulajdonosa az a Magyar Mátyás, akit a DVTK a szerdai közleményében a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosaként is említett.

Magyar mellett a másik tulajdonos a tiszakécskei Hódút, amelyet az a Varga Károly vezet, aki Mészáros Lőrinc és Szíjj László után a harmadik legbefolyásosabb NER-építőember

– derül ki a HVG cikkéből.

Magyar Mátyás szerint a klubot irányító menedzsment kiváló munkájának köszönhetően a DVTK hatalmas fejlődésen ment keresztül. Stabil gazdasági alapokon álló regionális szervezetté, valamint olyan sportmárkává nőtte ki magát, amely vonzóvá tette számukra ezt a pénzügyi és szakmai befektetést.

Egy ilyen környezetben lehetőségünk lesz arra, hogy a sportolóknak a professzionális edzői háttér mellett infrastrukturálisan és orvosszakmai oldalról is olyan támogatást biztosítsunk, ami a személyi fejlődésükkel párhuzamosan egy még erősebb, egységesebb és akár nemzetközi szinten is az élvonal felé törekvő csapatot eredményez. Ez az elsődleges cél, amiért közösen kell dolgoznunk” – idézi Magyart a bejelentéssel kapcsolatos közlemény.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke pedig kiemelte, hogy az elmúlt években sikerült lefektetni a jövő klubjának alapjait, így az új tulajdonosokkal karöltve tovább dolgozhatnak azon, hogy a DVTK túlszárnyalja az elmúlt 110 év sikereit.

Jelezte, amellett, hogy a

magyar kormánynak köszönhetően 2018 óta egy „csodálatos futballstadionban szurkolhatunk, olyan fejlődésen ment keresztül a Diósgyőri Sportliget, mint korábban még sohasem,

amiért köszönet illeti a klub előző tulajdonosát, a kormányzat sportfejlesztés mellett elkötelezett tagjait, a DVTK-t támogató partnereket, valamint minden kollégát, akinek munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg”.

Az elnök elmondta, hogy a folyamatosan bővülő edzőközpont, az orvosdiagnosztikai központ és a hamarosan elkészülő multifunkciós csarnok mellett az egri és a salgótarjáni sportszeretők is új létesítményekkel gazdagodtak.

A DVTK-t korábban tulajdonló Leisztinger Tamás december közepén jelentette be, hogy kiszáll a diósgyőri labdarúgásból és eladja klubot működtető gazdasági társaságot. A bejelentést követő első hírek arról szóltak, hogy a klubot Mészáros veheti meg, a főtámogató pedig a Hell Energy lehet.

(MTI/hvg nyomán)

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a DVTK labdarúgó-edzőközpontjának átadásán Miskolc Diósgyőr városrészében 2016. április 10-én. Fotó: Czeglédi Zsolt)

Valódi Hírek