Gyorshír: 12 ezer egészségügyi dolgozót sikerült beoltani december 26. óta

A britek most kezdenek átállni a heti kétmillióra.

Mostanáig közel 12 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be koronavírus elleni vakcinával, mondta el Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Az első oltás beadása óta 40.000 vakcina érkezett az országba, kedden pedig további 80.000 adagot várnak, ami 39.000 ember beoltására elég.

Egy ember kétszer kap oltást, a kettő között pedig 21 napnak kell eltelnie. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Kossuth rádiónak úgy nyilatkozott:

mostani tudásuk szerint nem várható rövid időn belül több millió vakcina, mivel jelenleg a gyártók sem tudnak megbízható szállítási mennyiségeket és időpontokat mondani.

Hozzátette: egyszerű technikai kérdés, milyen gyorsan halad az emberek beoltása, mert a nyugatról érkező vakcinákat Brüsszel osztja szét. Azt mondta, jelenleg nem elégedett az oltási tempóval.

A sajtótájékoztatón elhangozz még, hogy célcsoportos tesztelést hajtott végre a téli szünet vége előtt, január első napjaiban az operatív törzs; ennek keretében a köznevelésben dolgozók számára biztosítottak újabb ingyenes tesztlehetőséget.

Müller Cecília beszélt még arról, hogy a bevezetett intézkedések eredményesek, “sikeres a védekezés”, ugyanis már hosszabb ideje csökken a napi megbetegedések száma. A hétfői adatok szerint ezúttal 856 személynél mutatták ki a fertőzést Magyarországon. A halálos áldozatok száma 93.

 

Valódi Hírek