Győrfi Pált meghatotta, hogy beoltották koronavírus ellen (+videó)

Az OMSZ szóvivője megkönnyebbült, hogy megkapta az oltást.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője január 4-én az Üllői úti Klinika egészségügyi oltópontján kapta meg a koronavírus elleni oltást.

„Bevallom, kicsit meghatódtam, több okból is. Egyrészt azért, mert felemelő érzés volt látni, hogy a különböző korú, beosztású egészségügyi dolgozók, orvosok, nővérek, az Országos Mentőszolgálat bajtársai és a többi segítő szakember milyen lelkesen és fegyelmezett rendben veszi fel a védőoltást.

Ez fontos, hiszen nekünk példát is kell mutatnunk és bátorítani azokat, akik kételkednek, vagy még félelmeik vannak. Másrészt azért, mert akikkel beszélgettem, mindenki ugyanazt érezte amit én: egyfajta megkönnyebbülést” – írta később a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a szóvivő.

Győrfi hozzátette, 2020 márciusa óta mindenki arra vár, hogy elkészüljön a koronavírus elleni vakcina, de érdemes volt kitartani, és most mindenkit arra biztat, hogy „amint lehetőségük lesz rá, kérjék a védőoltást, mert minden szakértő szerint hatásos és biztonságos. Ráadásul a szúrás sem fájt!”

Müller Cecília országos tiszti főorvos az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy december 26-a óta közel 12 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be koronavírus elleni vakcinával.

Az első oltás beadása óta 40.000 vakcina érkezett az országba, kedden pedig további 80.000 adagot várnak, ami 39.000 ember beoltására elég.

Valódi Hírek