Baranyában és Tolnában elszabadult a vírus, Budapesten már alig van új beteg

Itt vannak a friss adatok.

A koronavírus járvány kezdetétől sokáig Budapest volt az első számú gócpont, itt volt a legtöbb fertőzött szám szerint és lakosság arányosan is.

November 8-tól azonban Győr-Moson-Sopron-, Vas- és Nógrád megyében is emelkedni kezdett a fertőzöttek száma. December első hetére a főváros a negyedik legjobban fertőzött terület lett az országban.

A statisztikai adatok év elején ismét frissültek, a Telex pedig összeszedte, országosan hogyan áll most a fertőzés terjedése.

Január elején Baranya, Somogy és Tolna megyében regisztrálták lakosságarányosan a legtöbb új beteget.

Százezer lakosra vetítve Baranya megyében 206, Tolnában 179, Somogyban pedig 175 új fertőzöttet mutatnak a statisztikák január 4-én.

A legjobb helyzetben Borsod-Abaúj-Zemplén megye van, ahol a legkevesebb az új fertőzött százezer lakosra vetítve, pontosan 92. Majd következik Budapest, a maga 93 regisztráltjával, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, ahol 98 új esetet jelentettek.

Ha nem lakosságarányosan, csak nominálisan nézzük az adatokat, akkor

január elején a legtöbb új fertőzöttet Pest megyében 189, Budapesten 125 és Tolna megyében 90 új esetet regisztrálták.

A szennyvízminták átlagos koronavírus-koncentrációjának vizsgálatából pedig kiderült, Debrecenben és Kaposváron növekszik, Egerben, Szombathelyen, Győrben pedig csökken a koncentráció.

A portál megjegyzi, az adatok nem minden esetben mutatják teljesen a valós képet: ahol kevesebben teszteltetik magukat, ott valószínűleg kevesebb új fertőzöttet is regisztrálnak.

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek