Vuhanban több ezren ünnepelték együtt az újévet az utcákon (+videó)

Egy évvel a járvány kitörése után a vírus első epicentrumában már visszaállt a normális élet.

Miközben a New York-i Times Square-en a koronavírus-járvány miatt idén egy 114 éves hagyomány szakadt meg azzal, hogy mindössze 100 ember ünnepelte az újév beköszöntét, illetve a világ legtöbb pontján, így Magyarországon is kijárási tilalom volt érvényben szilveszter éjszakáján,

addig a kínai Vuhanban hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy együtt töltsék 2020 utolsó és 2021 első pillanatait.

A világjárvány első epicentrumában – ahol bő egy éve diagnosztizálták hivatalosan az első koronavírus-fertőzöttet – ugyanis az elmúlt hónapokban sikerült annyira ellaposítani a járványgörbét, hogy a hatóságok engedélyezték a tömegrendezvényeket, így az utcai szilveszteri bulikat is.

A CNN beszámolója szerint a vuhani Harlou vámház előtt összegyűlt ünneplő több száz ember viszont nem engedhette el magát teljesen a rendőrök nagyszámú jelenléte miatt.

A hatóságok ugyanis azonnal figyelmeztették azokat, akik nem viseltek szájmaszkot, hogy pótolják a hiányosságot, ha maradni akarnak.

Az éjféli visszaszámlálás és az újév köszöntése azonban így is békésen zajlott a több mint 11 millió lakossal rendelkező kínai városban: az emberek felvonultak az utcákon, majd több száz lufit engedtek fel a levegőbe, így ünnepelve 2021-et.

A kínai betegségmegelőzési központ egyébként éppen néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy Vuhanban nem ötvenezer, hanem feltehetően félmillió, azaz a korábbiakban közölteknél tízszer több fertőzött lehetett.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig nemrég bejelentette, hogy januárban a szakértőik Vuhanba utaznak, hogy kivizsgálják a világjárványt okozó fertőzés eredetét.

(CNN/Telex nyomán)

Valódi Hírek