Müller Cecília elárulta, hány egészségügyi dolgozót oltottak be eddig (+videó)

Jövőre ugyanakkora feladattömeg vár az operatív törzsre, mint idén.

Megtartotta az év utolsó sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Müller Cecília országos tiszti főorvos arról számolt be, hogy továbbra is elsősorban az idős, krónikus betegek közül szedi áldozatait a járvány.

Az elmúlt 24 órában 108-an haltak meg, az elhunytak száma így összesen 9537-re emelkedett. Újabb 2971 magyarnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így az ez idáig beazonosított fertőzöttek száma jelenleg 322.514, az aktív fertőzöttek száma 162.875.

Müller szerint az idei év fájdalmas veszteségekkel járt. Az elmúlt napok vírusadatai alapján ugyanakkor az operatív törzs bizakodóvá vált, hiszen lassan elkezdett csökkenni az aktív fertőzöttek száma.

Újabb 70.000 oltóanyag érkezett Magyarországra, így mindösszesen már 80.000 vakcina áll rendelkezésre hazánkban, amelyekkel az egészségügyi dolgozók oltását végzik 21 kórházi oltóponton.

December 31-ig 5110-en kaptak oltást a koronavírus ellen.

A tiszti főorvos a Pfizer és a BioNTech által gyártott, az Európai Unió által küldött vakcinákat karácsonyi ajándéknak nevezte.

Bízzanak, kérem, a vakcinában (…). Azon leszünk, hogy már az első negyedévben minél többeket beolthassunk, hiszen tudjuk jól, hogy ez lesz a következő megoldás a járványkezelésben” – mondta Müller Cecília.

A tiszti főorvos kifejezte köszönetét a kórházi dolgozóknak a helytállásért, a médiának a hiteles információk átadásáért és mindenkinek a szabályok betartásáért. Müller reméli, hogy a napokban az egészségügyi dolgozók meg tudnak pihenni, mert

a jövőben legalább olyan intenzív feladattömeg vár rájuk, mint eddig„.

A következő hetekben befejeződhet az egészségügyi dolgozók oltása, a 80.000 vakcinával összesen 40.000 főt tudnak beoltani.

A tiszti főorvos végezetül kifejezte köszönetét a támogatásért.

„{A} bizonyítékokon alapuló orvoslás és a józan ész győz a sok-sok eltévedt információ felett”

– jelentette ki Müller Cecília.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek