Három hete működik, de már hackertámadás érte a Hundubot, az új mélymagyar Facebook-oldalt

Az offshore-paradicsomban bejegyzett oldalra már Orbán is regisztrált.

Beszámoltunk róla, hogy alig három hete indult az, a Hundub névre keresztelt új közösségi oldal, amelynek legfőbb célja a politikai cenzúra megszüntetése mellett a Nagy-Magyarország-rajongók és a Facebookról kitiltottak egyesítése.

A Hundub alapítói között debreceni programozók mellett egy korábban ingatlanosként dolgozó tag is van.

A céget pedig az offshore-paradicsomban, a közép-amerikai Belize-ben jegyezték be

– írja a Blikk.

A lap elérte a közösségi oldal alapítóját és ügyvezető igazgatóját, Pál Csabát, aki arról számolt be, hogy nemrég

óránként 59 millió látogató bejelentkezésével akarták lefagyasztani a Hundubot.

Pál hozzátette, napok óta szinte semmit nem aludt, hogy a másik debreceni születésű társával együtt elhárítsa a hackerakciót.

Az alapító szerint csak az elmúlt egy hét alatt 40 ezren csatlakoztak hozzájuk, a tervük pedig az, hogy jövő ilyenkorra már egymillió felhasználója legyen az oldalnak, és akkor elindulhat az üzleti alapú működés, amit rejtélyes külföldi támogatóik is finanszíroznak.

Kiderült az is, hogy a Hundub első felhasználói között volt Orbán Viktor miniszterelnök is, akinek itt is ugyanazokat a bejegyzéseit publikálják, mint a Facebook-oldalán.

A 24.hu cikkéből kiderült, a már több helyen is alapító-ügyvezetőként nyilatkozó Pálnak nincsen vállalkozói tapasztalata vagy pénzügyi háttere, ahogy komolyabb üzleti sikereket sem halmozott fel eddig.

Az oldal főtulajdonosa a belizei Murmurati Limited. A céget az a hódmezővásárhelyi Rácz Mihály képviseli, akinek már Pállal ellentétben több kft-ben szerzett tapasztalata is van. Így például abban a bebukott, hódmezővásárhelyi székhelyű Sárvár-Bau Építőipari Kft.-ben, amelynek kényszertörlését 2016-ban rendelte el a Szegedi Törvényszék Cégbírósága, mert közel

62 millió forinttal tartozott a NAV-nak,

de emellett a sárvári önkormányzaton is van egy 678 ezer forintos kiegyenlítetlen számlája. Emiatt a cégvezető Ráczot elmarasztalta a bíróság, és megtiltotta, hogy más gazdasági társaságban vállaljon vezető tisztségviselő szerepet.

A Hundubon egyébként minden olyan funkciót megtalálunk, amely a „nagytestvér” Facebookon is megjelenik, annyi különbséggel, hogy a Hundub kapott egy blog rovatot, ahol – a sajtószabadság jegyében – mindenki saját cikkeket írhat és oszthat meg a nagyérdeművel.

Így például akadnak olyan cikkek és oldalak, amelyeket nem véletlenül törölne a Facebook: minden tudományos alap nélkül nekimennek a koronavírus-vakcinának vagy a Világtörténelem Legnagyobb Választási Csalásaként emlegetik azt a novemberi amerikai elnökválasztást, amelyet már szinte az összes, Trump alatt működő amerikai kormányzat átvizsgált.

Az oldalon emellett pontokat is lehet gyűjteni (egy lájk egy pont, egy komment két pont), amelyekkel később a Hundub saját szervezésű nyereményjátékaiban is részt lehet venni.

Pál Csaba szerint a Hundub legfőbb küldetése: „A régi Nagy-Magyarország a cél. A határon túl élőket is szeretnénk belevonni ebbe, hiszen ők is magyarok. Szeretnénk egy kicsit összefogni ezt a társaságot, amit annak idején az iWiW is megpróbált.”

(Blikk/24.hu/hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek