A Fidesz felsorolta, miért nem volt még soha olyan jó a magyar nyugdíjasoknak, mint az Orbán-kormány alatt

Alternatív valóság kormánypárt módra.

A baloldal megszorításainak fő célpontjai épp a nyugdíjasok voltak – reagált a Fidesz egy közleményben az MSZP és az LMP nyilatkozataira. Az MSZP azt írta: a Fidesz 2020-ban csak a szegénységet tudta garantálni a nyugdíjasoknak, az LMP pedig 4%-os nyugdíjemelést, és az alapvető élelmiszerek ÁFA-tartalmának 5%-ra csökkentését követelte.

A kormánypárt közleményét változtatás nélkül közöljük:

A baloldal, amikor kormányon volt, mindig becsapta az időseket, elvett tőlük egyhavi nyugdíjat, hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelte a gáz árát, duplájára az áram árát és az élelmiszerek áfáját, nyugdíjadót akartak bevezetni, még a háziorvosi és kórházi ellátást is fizetőssé akarták tenni az időseknek a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével.

A Fidesz-KDNP kormányzása óta garantált az inflációkövető nyugdíjemelés és januártól megkezdődik a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése is. A nyugdíjasok megélhetését mai napig védjük a rezsicsökkentéssel, emellett rezsiutalvánnyal és nyugdíjprémiummal is segítettük őket az elmúlt években.

Valódi Hírek