Levélben ajánlotta fel segítségét Orbán Viktor a horvát miniszterelnöknek

A jó cserkész ahol tud, segít.

Felajánlotta Magyarország támogatását a földrengés okozta károk enyhítésében és a katasztrófát követő újjáépítésben Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet horvát kollégájának, Andrej Plenkovicnak írt kedden délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, hozzátéve: a magyar katasztrófavédelmi szervektől jelentést kért a kormányfő.

“Mély megrendüléssel értesültem a Horvátország szívében, Petrinja és Sziszek települések közelében bekövetkezett pusztító erejű földrengésről” – fogalmazott a magyar kormányfő, aki biztosította horvát partnerét, hogy a magyar emberek Horvátország mellett állnak ezekben a nehéz napokban. “Imádkozunk az áldozatok családjaiért és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek” – zárta levelét Orbán Viktor.

Havasi Bertalan elmondta:

a miniszterelnök a magyar hatóságoktól azonnali jelentést kért a földrengés magyarországi hatásairól, az esetleges károkról.

Mi is beszámoltunk róla, hogy kedden 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot kedden. Eddig összesen öt elhunytról tudnak, házak rongálódtak meg, de elment az áram és a telefon is.