Civil összefogásból nyílt melegedő-sátor ételfutároknak a terézvárosi Jókai téren

Emberségből tízes.

Civil összefogással és a terézvárosi önkormányzat segítségével egy hét alatt fel az a kifejezetten ételfutároknak szánt melegedő sátor, ahova december 20-a óta délelőtt 11 és este 19 óra között térhetnek be az éhes és átfázott futárok.

Az ötletért az a Kőműves Zsófi felelős, aki a járványhelyzet miatt a VII. kerületi kocsmárosból lett a Wolt cég futára. Kőműves a terézváros.hu-nak elmondta, azért gondolta úgy, hogy jó ötlet lehet a futárhütte, mert a koronavírus-járvány miatt egyrészt megsokszorozodott a futárok száma – több mint 5000-en dolgoznak az utcákon, akár napi 12 órát -, másrészt sok helyen még kezet mosni vagy a mellékhelyiségbe sem engedik be őket a vendéglátóhelyek.

Kőműves szerint

a futárok sok esetben addig nem mehetnek be az éttermekbe, amíg az applikáció nem jelzi nekik, hogy az étel elkészült, ezért – habár akadnak helyek, ahol engedik, hogy bent várakozzanak – a legtöbb esetben nincs, ahol megpihenjenek.

A melegedő-sátor ötletével már a Jókai téren lévő Kiadó nevű kocsma tulajdonosaival együtt keresték meg a terézvárosi önkormányzatot. A városfejlesztésért felelős alpolgármester, Győrffy Máté pedig azonnal felkarolta az ötletet, ennek köszönhetően a terézvárosi önkormányzat ingyen biztosít helyet a futárhüttének a Jókai téren.

A meleget adó hőgombákat a Feel Good Food By Tuning burgerező biztosította számukra ingyenesen, a használatukhoz szükséges PB-gázpalackokra pedig a WOLT Magyarország különít el heti 40 000 Ft-ot.

A sátor december 26-ig áll majd a Jókai téren, de már tervezik, hogy karácsony után új sátort szereznek, és akár a város több pontján is kialakítanak hasonló melegedőket.

🚵‍♂️Megnyitott a fővárosban egyedülálló Futárhütte🚵‍♂️

Az ötlettől a megvalósításig csupán egyetlen hét telt el – ennyi…

Posted by Terézváros on Wednesday, 23 December 2020

(terézváros.hu nyomán)

(Kiemelt kép: Berecz Valter/kepszerk.hu)

Valódi Hírek