Egyetértenek a szakértők: Megbosszulhatja magát a kormány szentestére vonatkozó enyhítése (+videó) 

Szerintük inkább mindenki maradjon otthon, hogy jövőre is legyen kivel ünnepelni.

Hétfőn délben derült ki, hogy december 24-én estétől 25-én reggelig a kormány felfüggeszti a koronavírus-járvány miatt elrendelt a kijárási tilalmat. Az RTL Klubnak nyilatkozó szakértők azonban egyöntetűen úgy vélekedtek, a legfelelősségteljesebb döntés idén az, ha mindenki otthon, a vele egy háztartásban élőkkel tölti az ünnepeket.

Zacher Gábor, toxikológus, a hatvani kórház sürgősségi szakorvosa elmondta, erre elsősorban azért van szükség, hogy a következő karácsony ne arról szóljon majd, hogy

„azon bánkódunk, a saját felelőtlenségünk miatt ki az, akit elveszítettünk, hiszen ez a betegség halálos, ezzel nagyon nem szabad viccelni”.

Rusvai Miklós víruskutató az RTL-nek arról beszélt, a kijárási tilalom feloldása

„meg fogja bosszulni magát”,

és ezt a statisztikai adatok romlásában is látni fogjuk. Rusvai ezért azt tanácsolta, hogy a családi összejöveteleken is mindenki viseljen maszkot, a közös étkezéseket pedig, ha lehet, kerüljük el.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a személyes kontaktus elkerülését javasolta. Szerinte “ha a rokonokkal mégis találkozunk, akkor ne ölelkezzünk, ne pusziljuk meg egymást”.

Szlávik János infektológus pedig azt tanácsolta, hogy idén senki ne aludjon a rokonoknál az ünnepek alatt.

„Minél többet vagyunk egy fertőzött ember társaságában, annál nagyobb esélyünk van arra, hogy megfertőződünk, ezért az ottalvós ünneplések különösen veszélyesek lehetnek” – mondta Szlávik.

Valódi Hírek