Karácsony Gergely további 2500 ingyenes tesztet ajánlott fel a budapestieknek

A kormány helyett.

A nagy érdeklődésre való tekintettel péntektől folytatja és kibővíti a főváros a budapestiek ingyenes koronavírus-tesztelését. — írta meg Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Szerdán pár óra alatt betelt a regisztráció a budapestieknek felajánlott 5000 darab antigén tesztes szűrésre, pénteken 15 órától azonban

újra megnyitják a regisztrációs lehetőséget a szűrésre.

Az eddigieken felül még 2500 tesztre tudnak ingyen lehetőséget biztosítani december 19-e és 23-a között a város négy pontján. Karácsony hozzáteszi: tudja, hogy egy ekkora városban nem elegendő 7500 teszt, de a tömeges szűrés biztosítása a kormány dolga és felelőssége lenne.

A főváros azonban lehetőségeihez mérten mindent megtesz, és sok család számára ez is segítséget jelent.

” Abban bízom, hogy miként azt a járvány elleni védekezés számos pontján tette, a kormány most is követni, másolni fogja a budapesti városvezetés cselekedeteit a vírus megfékezése érdekében (ha előtte, ahogy eddig, megint túl kell esni Budapest-ellenes propagandahadjáraton, az is mindegy, csak csinálja végre a dolgát a kormány).” — tette hozzá a főpolgásmester.

A kormány számára adott a lehetőség a tesztelésre, és anyagi forrásaik is vannak: a Magyar Közlöny szerint

szerdán újabb 70 milliárdot különítettek el a járvány elleni védekezésre szánt alapból(!) kormányzati célú építkezésekre a Várban.

A főváros saját forrásból és adományokból beszerzett antigén tesztekkel folytatja a szociális intézményeinkben a rendszeres szűrést, teszteljik azokat a munkatársakat is, akik kulcsfontosságú feladatot látnak el a város működtetése szempontjából, mert ez, az ő biztonságuk és egészségük, minden budapesti érdeke.

Ezeken túl, amennyi tesztet csak tudnak, a budapestieknek ajánlanak fel.

A teljes posztot itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek