Fideszes képviselőtársa férjét tette vezetői állásba Komló polgármestere

Működik a jó öreg uram-bátyám rendszer.

Komló fideszes polgármestere, Polics József egy másik fideszes önkormányzati képviselő rokonát nevezte ki az egyik városi cég élére. — derül ki az ATV riportjából.

A komlói Városgondnokság vezetői pályázatát szeptemberben írták ki, a rendkívüli jogrend elrendelése előtt. A rendkívüli jogrendet kihasználva a polgármester

az egyik fideszes önkormányzati képviselő férjét nevezte ki a városi cég élére.

„Arról van szó, hogy majd egy évig alpolgármestert akart csinálni ebből a képviselő asszonyból Polics József, most a karácsonyfa alá azt kapnánk ajándékba, hogy kinevezték a férjét egy városi intézmény vezetőjének. Még egyszer mondom, ez a döntés ez egészen biztosan tisztességtelen, és majdnem biztos hogy törvénytelen, hiszen nem rendeltetésszerűen használja jogait a polgármester, nem arányos és a védekezéshez a világon semmi köze nincsen” – mondta Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője.

A vészhelyzet alatt a döntés ellen a többi képviselő nem tud mit tenni. Polics nem nyilatkozott az ATV Híradójának, viszont titkárnőjével megüzente:

ebben az évben már nem kíván egy sajtóorgánumnak sem interjút adni.

A helyiek szerint az utóbbi hetekben több hasonló kinevezés is történt. Az ellenzék szerint meg kell várni, míg vége lesz a veszélyhelyzetnek, és újra meg kell vizsgálni, hogy a polgármester a döntésével túllépte-e a megengedett jogkörét.

A teljes riportot >>ITT<< tudod megnézni.

(Atv nyomán)

 

Valódi Hírek