Kiderült, miért vitték el a rendőrök Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét

Többek közt vesztegetéssel gyanúsítják.

Mi is megírtuk, hogy hétfőn reggel gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét. A letartóztatással kapcsolatban az első információk arról szóltak, hogy a reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak.

A 24.hu szerda reggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudta, hogy Bige jelenleg is őrizetben van és gyanúsítottként hallgatták ki

  • különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette,
  • hamis magánokirat felhasználásának vétsége,
  • önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt.

Ennél többet azonban a nyomozás érdekeire tekintettel nem kívántak tudatni, így azt sem árulták el, hogy konkrétan milyen bűncselekmény gyanújáról van szó.

A lap emlékeztet, hogy hét hónappal ezelőtt Bige ellen börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozott az ügyészség.

De 2010-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolta meg a műtrágyagyártásból meggazdagodó Bigét, aki akkor a vádirat szerint 135 millió forintot kért és kapott cége ügyfelétől azért, hogy manipulálta az általa gyártott termékek eladását.

A vállalkozó ügyvédje a lapnak megerősítette, hogy a mostani eset is hasonló jellegű, de új a tényállás.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek