Szappannal mosta ki a rá bízott hallássérült kisfiú száját egy budapesti óvodapedagógus (+videó)

Az ügyben nyomozás indult.

Traumatikus élményt okozhatott egy ötéves, hallássérült, beilleszkedési és tanulási zavarokkal küzdő kisfiúnak egy pedagógiai asszisztens, amikor fegyelmezési céllal kimosta a száját, számolt be az RTL Klub Híradója.

Az eset november végén történt egy budapesti óvodában. A fiú édesanyja nyilatkozott a Híradónak, azt állítja:

a fia sírva mondta el neki, hogy szappannal kimosták a száját, mert csúnyán beszélt.

A kisfiú száját az édesanya elmondása szerint egy pedagógiai asszisztens mosta ki. Amikor ezt számon kérte a pedagóguson, akkor az anya állítása szerint ő ezt részben elismerte, ám azt mondta, hogy csak vízzel, és nem szappannal mosta ki a gyerek száját. Ezt a pedagógus előre meg is mondta a kisfiúnak.

A szülők panaszt tettek az óvoda vezetőjéné, aki az RTL Klubnak azt nyilatkozta, tudomása szerint kollégája csak a gyerek arcát mosta meg vízzel.

Az érintett pedagógiai asszisztenst az óvodavezető először szóban vonta felelősségre, majd vizsgálatot indított az ügyben.

Az anya azt mondta, januártól másik óvodába íratja át a kisfiút, akit az eset annyira megviselt megviselt, hogy azóta alvászavarai vannak, gyakran sír és napokig félt a fürdőszoba közelébe menni. Három hete óvodába sem akar menni, a trauma feldolgozásában pszichológus segíti.

A szülők gyermekbántalmazás miatt rendőrségi feljelentést tettek, az ügyben nyomozás zajlik.

A teljes riportot itt tudod megnézni:

.

Valódi Hírek