Röhej: A Néppárt friss javaslata szerint nem zárják ki Deutsch Tamást, csak elvesznek tőle minden jogot

Próbálnak lavírozni a németek.

A tervek szerint szerda este dönthetnek az Európai Néppárt frakcióülésén arról, hogy szavazzanak-e Deutsch Tamás kizárásáról.

A „sosem drogozó” fideszes képviselővel szemben azért indulhat eljárás az osztrák Othmar Karas javaslatára, mert a Gestapo és az AVO módszereihez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető azon érvelését, mely szerint aki betartja az uniós szabályokat, annak nem kell tartani a jogállami mechanizmustól.

A gestapózás elég rosszul sült el, Weber kikérte magának a fideszes képviselő szavait, Deutsch pedig már kétszer bocsánatot kért.

Most úgy tűnik, hogy Deutsch kizárásáról végül nem lesz szavazás, miután a Fidesz azzal fenyegetőzött, hogy a képviselőjük kizárása esetén a többi fideszes is követné őt.

A német néppárti küldöttség ódzkodik kizárni a Fideszt, viszont Manfred Weber sem engedheti el arcvesztés nélkül Deutsch kijelentését.

Ezért a 24.hu információja szerint

nem Deutsch kizárásáról szavaznának, hanem arról, hogy minden felszólalási és egyéb jogot vonjanak meg tőle a pártcsaládban.

Az erről szóló javaslat elítéli Deutsch Tamás megjegyzéseit, amelyek szembemennek az európai kereszténydemokrácia értékeivel.

A Néppárt képviselőcsoportja kinyilvánítja, hogy a Fidesz sorozatos unióellenes támadásai nem részei a Néppárt alapértékeinek. Szerintük a jogállam, a független igazságügy, a szabad média, a civil társadalom támogatása, az emberi jogok és kisebbségek védelme, valamint az európai integráció a Néppárt alapértékei.

Ezért a javaslat alapján megvonnák Deutschtól a képviselőcsoport nevében való felszólalási jogot, nem lehetne árnyékraportőre és raportőre egyetlen ügynek sem, és minden a Néppárthoz köthető pozíciótól is megfosztanák.

Emellett felszólítják a fideszes képviselőket, gondolkodjanak el azon, hogy az ő értékeik még megfelelnek-e a Néppárt alapértékeinek, és ha igen, akkor ezekkel összhangban cselekedjenek.

A 24.hu szerint Deutsch Tamás kizárásához valószínűleg nem lett volna meg a szükséges kétharmados többség a néppárti frakcióban, sőt lehet, hogy a szavazásig sem jutott volna el az indítvány.

Valódi Hírek