Dr. László Imre: Kormányzati adatgyűjtés az oltási regisztráció!

Habony Árpád asztalán landolnak a személyes adataink.

Minden nap figyelemmel követi a járványügyi adatokat dr. László Imre, Újbuda polgármestere. A Honvédkórház és a Szent Imre Kórház korábbi igazgatója az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy

a járvány „a plató irányába hajlik„, azaz nemsokára csökkenhetnek az esetszámok.

A polgármester szerint a járványgörbe „még rendetlenkedik a platón egy ideig„, de nagyjából két hétnyi stagnálás után jöhet a leszállóág.

László úgy látja, hogy körülbelül egy hete tetőzik a vírus, azóta ugyanis nem emelkedtek az esetszámok, hanem stagnál a fertőzöttek száma.

A korábbi kórházigazgató szerint elismerésre méltó az egészségügyi dolgozók teljesítménye. Úgy véli, hogy ők még heteken keresztül nagy nyomásnak lesznek kitéve, ugyanis a járvány nélkül is létszámhiánnyal küzd az egészségügy, és ezt még tetézik a koronavírus-járvány miatti átcsoportosítások.

László szerint Magyarország a második hullám idején késve reagált a járványra, ezért ebben az értelemben a magyar kormány a svéd modellt követte.

Példaként hozta Izraelt, ahol Magyarországhoz képest kétszer annyi fertőzött van, mégis sokkal kevesebben haltak meg a járvány következtében.

A politikus megállapította, hogy Svédországban és Magyarországon kiugró a halottak száma a fertőzöttekéhez képest. Mindez azonban azért érdekes, mert Svédországban nem vezettek be szigorú járványügyi intézkedéseket.

Ugyanakkor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy nem lesz igaza Rogán Antalnak abban a kérdésben, hogy aki nem regisztrál az oltásra, az hátrányba kerül, és esetleg nem kaphatja meg a vakcinát.

Nem kell a politikának okosabbnak lennie, mint a szakmának”

– mondta László Imre, aki szerint egyszerű adatgyűjtés az oltási regisztráció, és úgy gondolja, hogy az orvosszakma nem fogja hagyni, hogy a politika eltérjen a szakmailag indokolt oltási rendtől.

Mi is megírtuk, hogy az oltás-regisztrációs oldalon olyan személyes adatokat kell megadni, mint például a név, életkor, TAJ-szám, de elkérik az email címet és a telefonszámot is.

A regisztráció végén el kell fogadni az adatkezelési nyilatkozatot is. Az egyik esetben adataink a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz (NEAK) kerülnek, a második elfogadásakor azonban a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához kerülnek a szenzitív információk.

Ezen lehetőség elfogadásakor tehát hozzájárulunk ahhoz, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda megkereshessen minket, például véleménykérés és tájékoztatás céljából.

Aki viszont nem szeretné, hogy Rogán Antalék megkeressék, a Miniszterelnöki Kabinetirodához fordulhat emailben vagy postai úton.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek