Elindul az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként? – Megszólalt Dobrev Klára (+videó)

Sokan szeretnék, de ő is akarja-e?

Dobrev Klára szerint a következő hónapok fogják eldönteni, hogy indul-e miniszterelnök-jelöltként, de mindenre hajlandó azért, hogy 2022-ben az ellenzék legyőzze az Orbán-kormányt — nyilatkozta az ATV szerda esti, Egyenes beszéd című műsorában az Európai Parlament magyar alelnöke.

Dobrev Klára történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy az Európai Parlament szerdán megszavazta a jogállamisági feltételrendszerről szóló rendeletet.

Az új rendelet értelmében az uniós kifizetések visszatarthatók azoktól az országoktól, ahol az uniós források kezelése kapcsán bebizonyosodik a jogállamiság megsértése. A jogerőre emelkedett új rendelet 2021. január 1-jétől az unió és a tagállamok közös kezelésében álló forrásokra érvényes.

A politikus szerint a jogszabály nagyszerűsége abban rejlik, hogy a jogállamiságot teljességében vizsgálja:

ez alatt a bíróságot, az ügyészséget, a civil szervezetek működését és a média helyzetét is érti.

„Aki nem tartja be a jogállami követelményeket, nem részesülhet az uniós támogatásokból, azaz megvonja a magyar állam jogát, hogy az uniós támogatásokat szétossza”

– mondta Dobrev, és hozzátette, „kicsit szégyelli magát”, hogy magyarként a magyar kormány viselkedése hívta életre a jogszabályt.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke korábban arról beszélt, ha lesz miniszterelnök-jelöltje a pártnak, akkor az Dobrev Klára lesz.

Dobrev szerint még nincs itt az idő, hogy azon gondolkodjanak, ki lesz a következő kormány vezetője, viszont úgy gondolja,

az ellenzéknek komoly esélye van a kormányváltásra.

Az, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, jövőre, az előválasztás során fog kiderülni.

Elmondta, hogy sokat beszélgetnek a miniszterelnök-jelölti indulásáról, és érzi a jelöltsége iránti várakozást is az emberektől.

Dobrev kifejtette: egy célja van, hogy legyőzzék 2022-ben az Orbán-kormányt, ezért pedig mindenre hajlandó.

A kérdésre, hogy lesz-e miniszterelnök-jelölt, azt felelte: a következő hónapok fognak választ adni arra a kérdésre, hogy ki lesz a jelölt.

A videót a műsorról >>ITT TUDOD<< visszanézni.

Valódi Hírek