Online vásárolta diplomáit az álorvos, aki saját magát buktatta le

Évekig tetszelgett az elismert szakértő szerepében.

Önmagát buktatta le Csabai Zsolt, aki a grapefruitmag alapú étrend-kiegészítők forgalmazásával szerzett magának hírnevet. Az orvosi tanácsokat osztogató, több elismeréssel is jutalmazott áldoktor a Szkeptikus Társaság néhány fórumozóját perelte be rágalmazásért,

a feljelentéshez pedig csatolta az interneten vásárolt diplomáját is.

Időközben az is kiderült, hogy a Dr. Csabai Pharma nevű cég által forgalmazott készítmények – amelyeknek gyógyhatása nem bizonyított – még hamisak is: szintetikus fertőtlenítőből készültek.

Csabai egyébként egy nagyon jövedelmező vállalkozást épített fel egy érettségi és egy fogtechnikusi végzettséggel: 2013-ban megkapta Az Év Vállalkozója díjat, állítása szerint az „Év Kutatója” kategóriában, holott ez a kategória nem is létezik.

2015-ben pedig a Milánói Világkiállításon képviselte hazánkat, az erre az alkalomra készített reklámfilmben pedig még Erdei Zsolt és Farkas Bertalan is szerepelt. Emellett különböző tévé- és rádióműsorokban is rendszeresen megjelent szakértőként.

Csabai Zsolt egyebek mellett azt is állította magáról, hogy a rákkutatásban és a génkutatásban is az élen járt és sikereket ért el a HPV-fertőzés gyógyításában is.

Ezekre azonban semmiféle bizonyíték nem volt, kutatási anyagai, publikációi egyetlen hivatalos portálon sincsenek fent. Az áldoktor nem szerepel sem az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nyilvántartásában, ami a hazánkban praktizáló és korábban praktizált orvost tartja nyilván, sem az MTA doktorainak listáján.

(Szkeptikus Társaság nyomán)

Valódi Hírek