Szijjártó Péter: Milliárdokkal támogatja a kormány a kecskeméti Mercedes gyár bővülését

Magyarország az új világgazdasági korszak nyertese.

Hétfő reggel Szijjártó Péter a kecskeméti Mercedes-Benz gyárból jelentkezett be élőben. A külgazdasági- és külügyminiszter Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary gyárigazgatójával közösen jelentette be a cég új beruházását, amit a magyar állam is bőkezűen támogat.

A Mercedes hazánkban elsőként kezdi meg az EQB, azaz a tisztán elektromos hajtású autók sorozatgyártását. Wolff szerint a több mint 50 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a jövő ősszel induló gyártás meghatározza majd a kecskeméti üzem következő éveit, évtizedeit is.

Szijjártó szintén örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban. Mint mondta, a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt ez az együttműködés az átlagosnál is nagyobb jelentőséggel bír.

A miniszter szerint

a magyar kormánynak ez a lépés a gazdasági válasza a világjárványra:

a kormány megvédi a magyar munkahelyeket, sőt újakat teremt, miközben Európa más országaiban gyárnak zárnak be, emberek veszítik el az állásukat.

„Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik” – mondta Szijjártó Péter, hozzátéve: a kormány 15 milliárd forinttal támogatja a kecskeméti beruházást, amely „mérföldkő” a magyar gazdaság és a magyar autóipar életében is.

A mai nap mérföldkő jelentőségű!
Mérföldkő a magyar gazdaság, a magyar autóipar, és a Mercedes kecskeméti gyára…

Posted by Szijjártó Péter on Monday, 14 December 2020

 

Valódi Hírek