Antiszemitizmussal vádolja Baranyi Krisztinát a Tények, a polgármester perel

A Tények és a tények.

Antiszemitizmussal vádolja a Tények.hu Baranyi Krisztinát, Ferencváros ellenzéki polgármesterét egy online önkormányzati ülésen készült hangfelvétel alapján.

„Így van, tehát akkor most döntsük el. Nem adjuk el a telket, nincs belőle semennyi bevételünk. Viszont a rohadt, szemét, zsidó befektető az nem építhet 1200 négyzetméteren többet. Ugye? ” — így hangzanak Baranyi Krisztina kiragadott mondatai.

A Tények oldalán a következőt írják a felvétellel kapcsolatban: „Megdöbbentő felvételhez jutott a tenyek.hu szerkesztősége, amelyben az hallható, hogy Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina önmagából kikelve zsidózik. „

Baranyi közösségi oldalán reagált a vádakra. A polgármester posztjában leírja, hogy valójában ő volt az, aki az idézett mondatokkal kérdőre vonta vitapartnereit esetleges antiszemitizmusuk miatt.

„Talán a ma nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján önmagában is egyértelmű, de ha nem, akkor a Fidesznek nyilvánosságra kellene hoznia a teljes beszélgetés felvételét.” — írja Baranyi, hozzátéve, hogy a mondat egy többórás vita során hangzott el,

„ahol néhány képviselő egy kisebb önkormányzati telek eladása ellen szólalt fel. Ekkor már nem maradt más érv az álláspontjuk mellett, mint amit én ebben a kérdésben valóban provokatívan felteszek: csak nem a befektető származása ellen van kifogásuk?”

A polgármester világossá teszi, hogy a Tények abban a kérdésben is hazudik, amely szerint Baranyi a képviselők döntésével szembe menve döntött volna a telek eladásáról, mert arról a képviselőtestület már az év elején döntött.

Baranyi Krisztina megteszi a szükséges jogi lépéseket, a sajtótermékkel szemben jogi eljárást indít.

A polgármester teljes posztját itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek