Varga Judit Szájer drogos orgiabotrányáról: Ez a történet is azt igazolja, amit mi képviselünk (+videó)

Egyenes beszéd.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt Varga Judit péntek este. Az igazságügyi miniszter beszélt többek közt a héten elfogadott, az unió hétéves költségvetését és a koronavírus-járványt követő helyreállítási alap elfogadásáról is, illetve szóba került Szájer József nemrégen kirobbant botránya is.

Az igazságügyi miniszter elmondta, végtelenül sajnálja az egész történetet, „nagyon nagy sebet ejtett a politikai közösségen, de szerintem az ügy már le van zárva és az illetékes meghozta az egyetlen helyes döntést, amit ebben a helyzetben meg lehetett hozni.”

Arra a kérdésre, hogy meglepődött-e azon, hogy a fideszes EP-képviselő orgián vett részt egy brüsszeli melegbárban és a rendőrök drogot is találtak nála, Varga úgy reagált:

„Mindenkit meglep egy ilyen helyzet, de az emberi méltóságot is tiszteletben kell tartani, és lezárt ügyről nem beszélni folyamatosan”.

Igazságügyi miniszterként arra sem szeretett volna bővebben reagálni, hogy szakszolgáltatóként nem kellett volna-e tudnia arról, hogy Szájer József életmódja miatt esetleg zsarolhatóvá vált. Varga Judit ezzel kapcsolatban mindössze annyit mondott, hogy a nemzetbiztonsági gyűlésen már felmerült ez a kérdés, és azt a parlamenti képviselőkkel közösen megvitatták az illetékesek.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesznek talán óvatosabban kellene bánnia azzal, hogy milyen mértékig szól bele az egyén életébe, életmódjába vagy értékrendjébe, a miniszter azt mondta, hogy

a közösség és az egyén mindig két különböző dolog.

És ez az ügy is mutatja, hogy minden egyes egyén az emberi méltóság tiszteletét kell, hogy élvezze: a magánéletében azt csinálja, amit szeretne.”

Szerinte mindenkinek joga van ahhoz, hogy úgy élje az életét, ahogy szeretné, de a közösség mindenek felett álló érdeke már egy más kérdés, ezért is kell különbséget tenni a kettő – egyén és közösség – között.

„Amikor ez az értékrend szembekerült a közösség értékeivel, akkor volt egy döntés és a döntés megszületett. Nincs ellentmondás. És szerintem ez a történet is azt igazolja, amit mi képviselünk” – mondta Varga Judit, aki arra a kérdésre, hogy a történet melyik része volt vállalalhatatlan a Fidesz számára, már nem szeretett volna válaszolni.

 

Valódi Hírek