A rendőrséghez passzolta le Demeter Szilárd gázkamrázós ügyét Polt Péter

A legfőbb ügyész mossa kezeit.

A DK képviselője, Arató Gergely írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez. A politikus arról érdeklődött, hogy bűncselekménynek számít-e Demeter Szilárd uszító, Soros Györgyöt a hitleri nácikhoz hasonlító írása.

„Képviselő Úr írásbeli választ igénylő kérdését feljelentésként értékeltem, és azt a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbítottam” — írta válaszként Arató kérdésére Polt Péter.

A DK politikusa még novemberben címezte kérdését a legfőbb ügyésznek. A képviselő kérdését a törvény által lefektetett rendelkezések alapján tette fel.

A Büntető törvénykönyv a következőképpen rendelkezik a népirtások relativizálásáról: „Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Polt Péter szerint a nyomozó hatóságok feladata fényt deríteni arra a kérdésre, hogy bűncselekményt követett-e el Demeter az esszéjével. Ez alapján elmondható, hogy a legfőbb ügyész gondolkodás nélkül lerázta magáról a felelősséget ebben a kérdésben.

Demeter Szilárd ma visszavonta azon állítását, amely szerint Soros György a „liberális Führer”. A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója szerint ugyanis a milliárdos nem lehet liberális, hiszen „Soros és csatlósai (…) nem tűrik az ellenvéleményt„.

(hvg.hu nyomán)

 

Valódi Hírek